Deze Bitcoin handelsapp haalt $4,7 miljoen aan vers geld op

Een Bitcoin handelsapp heeft 4,7 miljoen dollar aan vers geld opgehaald bij een aantal klinkende namen in de industrie zoals Pantera Capital.

Bitcoin app

Het gaat om PowerTrade, een mobiele om in Bitcoin opties te handelen die pas in mei dit jaar is opgericht. Mario Gomez Lozada, de voormalige CTO van de Japanse beurs Liquid, is de initiatiefnemer. En voorheen werkzaam bij grootbanken zoals Credit Suisse en Merril Lynch.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast Pantera Capital zijn de investeerders onder meer Framework Ventures, CMS Holdings en QCP Capital. Ook Bobby Ong van CoinGecko en Loi Luu van Kyber Network doen mee aan de financieringsronde.

Saillant: laatstgenoemde partij heeft ook een minderheidsbelang in concurrent Deribit. Die zijn marktleider in de wereld van Bitcoin opties.

Bitcoin opties

Een Bitcoin optie is een derivaat, een beleggingsproduct die zijn waarde afleidt van een onderliggende asset. In dit geval Bitcoin. Met een optie verkrijgt iemand het recht om Bitcoin tegen bepaalde prijs op een bepaalde datum te (ver) kopen.

Hoe gaat Powertrade zich positioneren? Een handelaar kan bij hen al een positie nemen vanaf 1 dollar. Ze mikken in eerste instantie op handelaren buiten Amerika. Waarschijnlijk vanwege reguleringseisen.

Joey Krug is chief investment officer bij Pantera Capital. Die zegt tegen Coindesk:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het vergemakkelijken van de handel in Bitcoin opties is een belangrijk onderdeel van verdere adoptie. Zo verklaar ik bijvoorbeeld het succes van Robinhood”. [/penci_blockquote]

De bètaversie van de app moet in het vierde kwartaal van 2020 gereed zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsopties

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...