Deze bitcoin indicator voorspelt tot 300% BTC-prijsstijgingen tegen eind 2025

3034 totale weergaven
bulls bitcoin BTC

Kunnen de bulls zich verheugen op betere tijden? Het momentum voor bitcoin keert pas over drie maanden terug, zegt een nieuwe analyse waarover Cointelegraph bericht. In deze analyse gaat men uit van 300% winst in 2026 ten opzichte van nu.

Dat zijn enkele van de conclusies van een nieuwe BTC-prijsanalyse van de pseudonieme analist bekend als Apsk32.

Bitcoin en bullish comeback?

In een post op X (voorheen Twitter) op 9 juli keert Apsk32 terug naar zijn Power Law-indicator om de toekomstige bitcoin prestaties in de komende jaren in kaart te brengen.

De Power Law is de onderste BTC-prijssteunband die heeft standgehouden sinds BTC/USD is verhandeld voor slechts $1. Verschillende andere banden, of “tijdcontouren,” bieden aanvullende prijsinformatie, wat uiteindelijk een prijsdoel van $1 miljoen voor 2036 geeft.

“Tijdcontouren vertellen ons hoe lang het zal duren voordat de steun de huidige prijzen omhoog dwingt. Al 12 jaar keert elke bearmarkt terug naar deze steunlijn,”zo legt hij in een eerdere post van juni uit. “De support passeert één miljoen dollar in 2036 en bitcoin stopt daar niet.”

Nu helpt het relateren van eerdere prijsacties aan de huidige vierjarige cyclus, zoals gedefinieerd door Apsk32, om het huidige marktgedrag te verklaren — inclusief de lopende 25% daling ten opzichte van de all-time highs van $73.800 in maart.

“Als het cycluspatroon van bitcoin zich voortzet, kan de prijs binnen of nabij deze blauwe wolk blijven,” vat de laatste post samen. “De ETF’s hebben ons uit de wolk geduwd en nu keren we terug. We zijn nog 3+ maanden verwijderd van versnelde stijgingen en we kunnen prijzen 4x hoger zien tegen het einde van 2025.”

Een bovenstaande grafiek toont de zogenaamde “Power Law Fractal Cloud” — een richtlijn voor BTC/USD in de toekomst. “Moet de prijs binnen de wolk blijven? Absoluut niet,” erkende Apsk32. “Deze keer kan anders zijn, in feite is dat het al.”

Bitcoin “verhuist van zwakke naar sterke handen”

Bitcoin beleggers zijn voorbereid op nog lagere prijslevels op de korte termijn nu er meer angst op de cryptomarkt is. Niveaus onder $50.000 zijn terug op de radar, waardoor de huidige terugval weer in lijn komt met eerdere. Ondertussen zijn bronnen van optimisme onder andere de verminderde verkoop door Bitcoin-miners in de afgelopen maand. Samen met een terugkeer naar netto-instroom voor de Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

De laatste zagen op 8 juli een instroom van bijna $300 miljoen, wat hun beste dagtotaal in meer dan een maand markeert, volgens gegevens van bronnen waaronder het Britse investeringsbedrijf Farside Investors.

“Het lijkt erop dat de boomers & professionele beleggers hier de dip kopen, terwijl Duitsland een hoop munten afstoot,” schrijft de populaire handelaar Jelle in een deel van een reactie, waarbij hij ETF-aankopen contrasteerde met BTC-verkopen door de Duitse overheid. “Munten verhuizen van zwakke, naar sterke handen.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...