Deze bitcoin start-up uit Israël krijgt $133 miljoen en Wall Street doet gretig mee

De Bank of New York Mellon investeert in Fireblocks, een start-up gespecialiseerd in bitcoin security. Het is opnieuw een speler uit de traditionele financiële markt die een stap zet in de bitcoin industrie, zo bericht de zakenkrant Wall Street Journal.

Bitcoin custodian

Fireblocks ontwikkelt tools om de sleutels van bitcoin en andere cryptocurrency’s veilig te bewaren en over te dragen. Dit specialisme is een natuurlijke fit voor BNY Mellon, want zij gelden als één van de grootste custodians op Wall Street.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze hebben vooral goede relaties met hedgefondsen, family offices en verzekeraars die klant bij hen zijn. Door een onbekend bedrag in Fireblocks te investeren, slaan ze nu hun vleugels uit naar de digitale asset markt.

Ze gaan de technologie van Fireblocks toepassen op een nieuw dochterbedrijf dat zich primair toelegt op deze markt.

Zodra de opslag is geregeld, kan de bank bestaande klanten gaan overhalen om in cryptocurrency’s te investeren.

Eerder wist Fireblocks al 133 miljoen dollar aan durfgeld te vergaren bij hedgefonds Coatue en risk management firma’s Ribbit Capital en Stripes.

Mossad

Fireblocks is in 2018 opgericht door ervaren krachten van de Israëlische militaire inlichtingendienst, de Mossad. Ze krijgen al vrij snel tractie onder investeerders, want in de laatste financieringsronde is de onderneming gewaardeerd op 900 miljoen dollar. Inclusief deze ronde is er nu voor 179 miljoen dollar aan durf geld ingestoken.

Start-ups in de bitcoin sector zijn in trek bij assetmanagers en andere spelers in de markt. Onlangs heeft leenplatform BlockFi maar liefst 350 miljoen dollar binnengesleept aan financiering.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Wall Street

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...