Dit is de eerste Britse bakker die nu ook Bitcoin (BTC) accepteert

Wat Tesla wil, dan kunnen wij óók, dacht deze Britse banketbakker uit Leeds. Ze accepteren nu ook Bitcoin (BTC) als betaalmiddel aan de kassa.

Eerste Britse bakker accepteert Bitcoin

Zoetekauwen en liefhebbers van het digitale goud komen aan hun trekken. Ze zijn de eerste bakkerswinkel in het Verenigd Koninkrijk die de cryptomunt als betaalmiddel accepteert. De lokale krant Yorkshire Evening Post sprak Max Poynton, mede-eigenaar van Project D. Hij verwacht meer bakkers zijn voorbeeld gaan volgen:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We zijn pioniers als eerste bakker van het Verenigd Koninkrijk, maar we zijn zeker de laatste. Dat enkele van de grootste bedrijven van de wereld Bitcoin omarmen, is een signaal dat Bitcoin een rol van betekenis krijgt als betaalmiddel. Het is goedkoper, sneller en veiliger dan het huidige geld.”

Poynton verwijst uiteraard naar Tesla, de Amerikaanse automaker die eerder deze maand voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin heeft gekocht. Met als reden: de dollar is verzwakt als store of value en Bitcoin is een sterker alternatief.

Maar dat was niet alles: de onderneming van Elon Musk overweegt ook om BTC als betaalmiddel te accepteren.

Project D is géén onbekende naam. Het bedrijf won in 2020 de Lloyds Bank Small Business prijs en wist een omzetgroei van 300% te realiseren. Ze wisten hun brick-and-mortar winkel slim om te vormen tot een online retailer van gebak.

“We merken ook dat klanten het fijn vinden om online te winkelen en het is een natuurlijke ontwikkeling dat cryptocurrency’s daar onderdeel van zijn. We verwachten dat steeds meer klanten hier gebruik van maken.”

Lightning Network

Het Lightning Network (LN) is een tweede laag bovenop Bitcoin waarmee je supersnel en goedkoop kunt betalen. Het is een netwerk van betaalkanalen tussen nodes. Er zijn steeds meer toepassingen op de markt wat het voor winkeliers gemakkelijker maakt om betalingen via Lightning te accepteren.

Lees meer over:
betaalmiddellightningTesla

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...