Deze indicator staat op groen voor nieuwe bitcoin uitbraak, op naar $70.000?

Een bitcoin volatiliteitsindicator suggereert dat bitcoin rijp is voor een prijsactie naar boven. Het niveau van de Bollinger Bands zijn het laatst teruggezien in februari toen de prijs door de $50.000 schoot. Gaat bitcoin uitbreken terwijl er sprake is van saaie prijsactie waarbij de prijs vastzit bij $66.000.

Liquiditeit houdt bitcoin koest

Uit data van onder meer Cointelegraph blijkt dat bitcoin in een vrij strakke range beweegt sinds de weeksluiting afgelopen zondag. De bulls houden zich koest. Een rally naar $67.200 slaagde er niet in om een nabijgelegen CME Group Bitcoin futures-gat te dichten, zo ziet handelaar en analist Daan Crypto Trades.

Dit, gecombineerd met een lagere gap bij $64.400, vormt de prijsdoelen die de koers nog niet heeft geraakt. In de huidige status quo ziet de populaire handelaar Marco Johanning $66.700 als het “sleutelniveau” voor bitcoin. Dit is het te wensen supportlevel voor de munt. “Beide scenario’s gaan ervan uit dat de kortetermijntrend doorgaat, en we zullen richting het hoogste punt van het bereik bewegen,” voegt hij toe.

 

 

Het bericht verwijst naar de huidige liquiditeit die in de orderboeken van beurzen staan, waaruit blijkt dat biedingen (bids) en vragen (asks) strak rond de huidige spotprijs liggen. Gegevens van monitoringsbron CoinGlass bevestigen dat $66.000 en $67.350 respectievelijk de grootste steun- en weerstandsniveaus vormen.

Bollinger Bands bereiken februari uitbraakzone

Ondertussen blijft anticipatie op een grotere BTC-prijsbeweging op de achtergrond. Voor de populaire handelaar en analist Matthew Hyland wijzen veranderende Bollinger Bands-condities op drie-dagelijkse tijdframes erop dat een uitbraak van het bereik — omhoog of omlaag — spoedig gaat komen.  De breedte van de Bands, een klassieke volatiliteitsindicator, is momenteel het smalst sinds midden februari, toen BTC/USD voor het laatst onder $50.000 handelde.

 

 

Wat zeggen andere analisten?

Volgens de Nederlandse analist Michaël van de Poppe zit bitcoin nog steeds in de consolidatiefase, een fase waar het al zes weken zit. Saaiheid is terug op de markt, zo betreurt hij, maar alles onder $60.000 is volgens hem een “koopkans”.

Volgens Rekt Capital gaat BTC het supportniveau bij $66.100 en de koers blijft deze week dat level testen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...