Deze on-chain indicator springt op groen, komt all-time high nu echt in zicht?

Charles Edwards, de oprichter van Capriole Investments, is altijd scherp op verandering in on-chain indicatoren die vaak een goede voorspeller zijn voor de koers.

Ditmaal Twittert hij over de MVRV z-score, een indicator die aangeeft in hoeverre bitcoin boven of onder zijn "daadwerkelijke waarde" zit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze indicator is in het leven geroepen door Murad Mahmudov en David Puell door de marktkapitalisatie te delen door de gerealiseerde kapitalisatie.

De magische MVRV z-score van 3

Historisch gezien zijn we iedere keer kort na het bereiken van een MVRV z-score van 3 begonnen aan een nieuwe parabolische run van 1 tot 2 maanden. Het goede nieuws is dat we zojuist die score van 3 weer hebben bereikt.

De kritiek die Charles Edwards krijgt onder zijn post is dat dit slechts 9 maal is gebeurd in de geschiedenis van bitcoin. Te weinig om er daadwerkelijk op te kunnen vertrouwen en het als betrouwbare data te beschouwen.

Al moet gezegd worden dat bitcoin na iedere van die 9 keren dat de score op 3 of hoger uitkwam begon aan een parabolische run. De kans dat het volledig toevallig is lijkt dan ook heel klein.

Stock-to-Flow model van PlanB ligt ook nog altijd op koers

Een ander model dat gebruik maakt van on-chain analyse is natuurlijk het model van onze eigen PlanB. De Nederlander die met zijn voorspellingen inmiddels een following van meer dan 1 miljoen mensen heeft verzameld op Twitter doet het nog altijd goed.

Het stock-to-flow model meet de relatie tussen de productie van nieuwe bitcoin en het huidige aantal bitcoin dat in circulatie is. Daarmee berekent het model in principe de waarde van bitcoin op basis van de schaarste.

Zijn model voorspelt voor deze cyclus een koers van 100.000 dollar en als we zo doorgaan, dan kan hij zomaar weer eens gelijk krijgen.

Al moet hier altijd bij gezegd worden dat het slechts een model is en geen weergave van de werkelijkheid. Er komt ongetwijfeld een dag dat het model breekt en wat zou het lekker zijn als we het model aan de bovenkant breken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....