Deze schoen laat de actuele prijs van bitcoin zien en kost $41.000

Bitcoin (BTC) is meer dan alleen een stukje software. Het is inmiddels ook een wereldberoemd merk. Niet voor niets gebruiken publieke figuren steeds vaker bitcoin in hun marketingcampagnes. De Amerikaanse basketballer Spence Dinwiddie komt met opmerkelijk idee: een schoen met de actuele prijs van bitcoin.

Onder de naam Bitsneaks brengt Dinwiddie in samenwerking met Bitrefill een gelimiteerde oplage uit voor een prijs van $41.000 per paar schoenen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers

De koers van bitcoin is te zien op de zijkant van de schoen met behulp van LED-lichtjes. De schoen maakt verbinding met 3G om de prijs van bitcoin op te zoeken.

Bitrefill is zich er van bewust dat het een onhandig idee is. Wel is het een knap staaltje marketing.

Dinwiddie neemt het iets serieuzer. In een reactie zegt hij: "Ik heb er altijd naar gestreefd om een ​​transformerende en revolutionaire leider te zijn in de cryptocurrency-wereld. De mogelijkheid om 's werelds meest high-tech sneaker met Bitrefill te ontwikkelen was de ervaring van mijn leven."

Meer dan schoenen

Naast een paar schoenen zit er ook nog hardware in de doos. De sneakers worden geleverd met een eigen node. De doos kan zelfs bitocin minen, zij het bijzonder langzaam.

Bitrefill is een bitcoinbedrijf die werkt met cadeaubonnen. De organisatie heeft niet het budget van de grote cryptobeurzen of sportmerken. Met dit soort leuke acties kunnen ze echter toch de aandacht op zich vestigen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...