Deze whale heeft 76.100 bitcoin verstuurd en is weer actief

Een whale heeft 1.000 bitcoin (BTC) gestuurd naar de Japanse custodian Bitbank. Omgerekend gaat het om een transactie van ~44,4 miljoen dollar, opgepikt door Whale Alert.

Zij monitoren de transacties van whales. Dat zijn entiteiten op de bitcoin blockchain die 1.000 btc of meer onder hun hoede hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Transacties zijn pseudoniem, daarmee is het onbekend wie er achter dit geldbedrag zit. De blockchain maakt het mogelijk dat iedereen deze transacties kan inzien.

Bitbank is een volledig gereguleerde crypto exchange gevestigd in Japan. Dus de ontvangstwallet is bekend, namelijk Bitbank. Maar het is onbekend wie de verzender is.

Blijkbaar weten on-chainbedrijven nog niet wie er achter deze wallet schuilt. Het enige wat je nodig hebt is toegang tot de sleutels van de bitcoin.

Om deze hoeveelheid bitcoin bij Bitbank te stallen, moet deze entiteit zich overigens wel gewoon identificeren.

Whale adres

Op het bitcoin adres waar deze 1.000 btc is verzonden vinden regelmatig grote transacties plaats. De huidige balans is ruim 3.500 btc, want er namelijk ruim ~79.600 bitcoin op ontvangen en ~76.100 bitcoin mee verstuurd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...