Deze whale verplaatst ruim 50.000 bitcoin in 13 maanden

Update - Inmiddels is de wallet geïdentificeerd. Het blijkt om een intern walletadres van de Koreaanse beurs Upbit te gaan.

Eerder bericht:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een onbekende entiteit heeft de afgelopen 13 maanden flink wat bitcoins verplaatst.

Een gebruiker op Twitter maakt melding van deze whale, wiens verplaatsingen zijn terug te zien op dit bitcoin adres. Hierop staat inmiddels ruim 50.000 bitcoin.

Opvallend is dat er stelselmatig een aantal transacties zijn uitgevoerd, bijna een geautomatiseerd programma.

Op Twitter wordt er dan ook druk gespeculeerd welke entiteit er achter deze wallet schuilgaat.

Gezien het patroon van de 'aankopen' ligt het enigszins voor de hand dat het om een grote entiteit gaat. Dat kan een beurs zijn of een market maker die in opdracht van een beurs of broker aan - en verkopen doet.

Het is daarmee een behoorlijke kans dat dit geen kooporders zijn.

Vluchthaven

Bekend is dat de afgelopen jaren niet alleen miljardairs op de bitcointrein zijn gesprongen, maar bijvoorbeeld ook verzekeraars, betaalverwerkers zoals PayPal en zelfs (kleinere) banken.

Ze zien bitcoin als een vluchthaven in tijden van hoge inflatie ondanks rentebeleid van de Federal Reserve dat in 2022 wordt aangepast.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...