Dhr. Blokland: “Het traditionele afbouwen naar obligaties of cash, dat wordt denk ik minder”

594 totale weergaven
|

In een recent interview met Jeroen Blokland, oprichter van het Blokland Smart Multi-Asset Fund, vertelde hij ons hoe hij verwacht dat het traditionele afbouwen van risicovolle activa naar obligaties of cash gaat verminderen.

Minder afbouwen

Op de Bitcoin Amsterdam conferentie zijn we de enige echte Jeroen Blokland tegengekomen. Hij vertelde ons over zijn beeld van de toekomst van pensioenen:

Hij begon met twee belangrijke statements:

“Eén: de pensioenen worden steeds minder. Twee: steeds meer mensen gaan voor hun eigen pensioen zorgen.”

Dit is een belangrijke vooruitgang om te noteren, aangezien dit mensen de kans geeft om zelf hun pensioen te investeren. Hierdoor komen er steeds meer particuliere investeerders op de markt. Particulieren kiezen ook sneller voor risicovollere activa als crypto, waardoor er ook steeds meer geld richting de cryptomarkt stroomt.

Vervolgens benoemt Blokland een belangrijke regel die velen aanhouden voor hun pensioen:

“Het is eigenlijk nog steeds de regel dat als je ouder wordt en dichter bij je pensioen komt dat je je risico moet afbouwen. Wij denken nog steeds dat je dat doet door meer in kasgeld te gaan, dus door een spaarrekening in te zetten of meer obligaties op te nemen.”

Dit is een populaire keuze voor mensen die hun eigen pensioen bijhouden, aangezien minder risico betekent dat de kans kleiner is dat het geld minder wordt. Aangezien je hiermee al een groot deel hebt opgebouwd, geeft dit meer zekerheid voor je pensioen.

Afbouwen wordt steeds risicovoller

Blokland is het hier echter niet helemaal meer mee eens. Zo liet hij weten:

“Ik denk dus dat die twee juist risicovoller zijn, meer inflatie, minder rendement. Dus ik denk dat je ook naarmate je naar je pensioen toewerkt ook voor een alternatief moet kiezen. Daar zou mijn fonds of Bitcoin een rol in kunnen spelen, net als anderen.”

Volgens Blokland wordt hierdoor het ‘traditionele afbouwen naar obligaties of cash’ minder. Kortom, hij acht de kans groot dat mensen die hun pensioen zelf investeren er minder snel voor kiezen om hun geld uit investeringen, waaronder Bitcoin weg te trekken.

Lees meer over:
Jeroen Blokland

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...