Discord hack treft Polygon: Gebruikers gewaarschuwd om alert te blijven

1300 totale weergaven

Polygon, een toonaangevend blockchainplatform, wordt geconfronteerd met een aanzienlijke veiligheidscrisis nu zijn Discord-kanaal is gehackt, waardoor het team dringend actie moet ondernemen.

Polygon’s Discord gecompromitteerd

Polygon kreeg onlangs te maken met een groot beveiligingslek toen het Discord-kanaal van de community werd gehackt. De inbreuk heeft bezorgdheid gewekt over de veiligheid van het platform, vooral gezien de toenemende geavanceerdheid van cyberaanvallen gericht op blockchain- en cryptocurrency platformen.

Onmiddellijke acties en waarschuwingen voor gebruikers

Mudit Gupta, Polygon’s Chief Information Security Officer (CISO), bevestigde snel de inbreuk en drong er bij gebruikers op aan om niet te klikken op links die werden gedeeld in het Discord-kanaal totdat het probleem volledig is opgelost.

Ondanks het feit dat twee-factor authenticatie (2FA) is ingeschakeld voor alle geprivilegieerde accounts, vond de inbreuk toch plaats. Dit benadrukt de niet aflatende inspanningen van cybercriminelen om gebruik te maken van mogelijke kwetsbaarheden.

Gevolgen voor de Polygon gemeenschap

De inbraak heeft al grote gevolgen gehad voor de Polygon community. Gebruikers hebben gemeld dat oplichters de supportkanalen hebben geïnfiltreerd, zich voordeden als legitieme agenten en de hulpzoekenden misleidden.

Een gebruiker, geïdentificeerd als @shadabk2005, ging naar het X-platform om anderen te waarschuwen voor de aanhoudende zwendel en uitte zijn frustratie over het feit dat hij het zwijgen werd opgelegd toen hij anderen probeerde te waarschuwen.

De ernst van de aanval werd verder onderstreept toen een andere gebruiker, @ValidatorK, een verlies van $150.000 aan Ethereum uit zijn pool meldde, dat werd gestolen na interactie met wat een officiële aankondiging leek te zijn op Polygon’s Discord.

De bredere bedreiging voor cryptogemeenschappen

Deze aanval op Polygon’s Discord is de laatste in een reeks van high-profile inbreuken die gericht zijn op de cryptogemeenschap.

Eerdere incidenten, zoals de phishing-zwendel op de Discord-server van Arbitrum en het verlies van 1,27 miljoen dollar op het platform van Gnus.AI, tonen de toenemende risico’s aan waarmee blockchainplatforms te maken hebben.

Deze aanvallen onderstrepen het belang van robuuste beveiligingsmaatregelen en waakzaamheid binnen de cryptoruimte.

Wat is Polygon?

Polygon, voorheen bekend als Matic Network, is een gedecentraliseerd Ethereum schalingsplatform dat zich richt op het verbeteren van de schaalbaarheid, veiligheid en efficiëntie van de Ethereum blockchain.

Door Layer-2 oplossingen te bieden, maakt Polygon snellere en goedkopere transacties mogelijk, waardoor decentralized applications (dApps) toegankelijker worden voor een breder publiek.

Polygon ondersteunt een breed scala aan blockchainprojecten, van gaming en DeFi tot NFT’s, en wordt erkend voor haar inzet om het algemene Ethereum ecosysteem te verbeteren.

Voortdurende upgrades te midden van zorgen over beveiliging

De timing van deze inbreuk is bijzonder verontrustend voor Polygon, omdat het platform midden in een belangrijke netwerkupgrade zit. Op 4 september is Polygon van plan om zijn originele MATIC token te vervangen door POL tokens, waardoor het gebruik van zijn eigen token wordt uitgebreid en het groeiende netwerk van samengevoegde blockchains, bekend als AggLayer, van energie wordt voorzien.

Lees meer over:
discordhackpolygon

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....