Dit Amerikaanse bedrijf heeft $250 miljoen aan Bitcoin op de balans, sinds 2014

BitGo heeft 250 miljoen dollar aan Bitcoin (BTC) op de bedrijfsbalans staan. Dat onthult CEO Mike Belshe aan Coindesk. Tegen de huidige koers gaat het om ~5.100 BTC.

BitGo bezit 250 miljoen dollar

Het Amerikaanse bedrijf is een custodian, ze bieden een opslagservice aan voor bitcoin en cryptocurrency's. Ze zijn een derde partij die de sleutels offline (cold storage) en verzekerd opslaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze doen de onthulling in een tijd dat steeds meer bedrijven Bitcoin aanhouden als kasreserve. Denk aan MicroStrategy, Square maar ook Tesla. Dat zijn ook tegelijkertijd (potentiële) klanten voor bitGo, want ze zijn typisch een bedrijf die zich richt op corporate Amerika.

Belshe zegt dat ze al sinds 2014 BTC op de balans aanhouden om een voorbeeld te stellen ook richting hun clientèle. Een van de producten die ze ontwierpen was namelijk een multi signature wallet.

Bij een multi signature setup is een Bitcoin wallet door meerdere personen in beheer. Dus voordat je iemand BTC kan versturen, moeten de anderen ook 'aftekenen'.

"Het duurde wat langer in de industrie voordat anderen ook BTC als treasury zien", legt Belshe uit.

Coinbase onthulde - bij het bekendmaken van haar prospectus - dat ze sinds 2012 ook zelf het digitale goud verzamelen, maar het is niet bekend hoeveel dat is. Volgens Belshe ligt het ook niet voor de hand dat je het doet.

"Stel dat je bedrijf ook financieel afhankelijk is van externe investeerders, ga dan maar uitleggen dat je je bedrijfskas ook deels op Bitcoin leunt. Daar zat destijds vrijwel niemand op te wachten".

Verzekeraars en pensioenfondsen de volgende fase?

Anno 2021 is het tij gekeerd: bedrijven, fondsen, banken en andere grote partijen buitelen over elkaar heen om Bitcoin in te slaan of om Bitcoin beleggingsproducten te gaan aanbieden.

Belshe zegt dan nu ook:

"Ik raad bedrijven aan om flink te investeren in BTC. De coronacrisis heeft eens te meer duidelijk gemaakt dat je bedrijf alleen toekomstbestendig is als je ook exposure hebt in cryptocurrency's."

De volgende fase is dat verzekeraars en pensioenfondsen ook 3% tot 5% van hun reserves in het digitale goud gaan opslaan. Om diversificatie aan te brengen in hun portfolio en omdat er weinig rendement te maken is met obligaties.

Een van de weinige verzekeraars die exposure hebben is MassMutual, die 100 miljoen dollar in de munt stak.

Interview

In 2018 hadden we de kans om Mike Belshe even kort te spreken tijdens het Consensus evenement in Singapore.


Lees meer over:
custodyinflatieTesla

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...