Dit bedrijf investeert groots in een groene Bitcoin mining pool

Bitcoin mining en groene energie gaan goed samen, miners zijn opzoek naar de goedkoopste energie. Het beursgenoteerde Argo Blockchain heeft met DMG Blockchain een partnership gesloten om een bitcoin mining pool te starten die draait op hydro-elektrische energie.

Ondanks dat een significant deel van de bitcoin mining industrie op groene energie draait heeft het in de traditionele media een slecht imago. Dit soort samenwerkingen, waarbij het groene imago van bitcoin mining vooropstaat, zijn daarom meer dan welkom voor de industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Terra Pool van Argo en DMG

De nieuwe mining pool van Argo en DMG gaat door het leven als Terra Pool en de hash rate moet dus worden gedreven door hydro-elektrische energie. Volgens beide bedrijven is deze pool de eerste in zijn soort.

Argo Blockchain is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde miner met drie operationele faciliteiten in Canada waarmee het vooral bitcoin mined. Niet lang geleden heeft het bedrijf een lap grond gekocht in Texas, wat het wil gebruiken om nog meer bitcoin te gaan minen. Voor de uitbreiding heeft het ongeveer 200 megawatt aan nieuwe energie nodig die het bedrijf vooral uit duurzame bronnen wil halen.

Peter Wall, de CEO van Argo Blockchain, geeft aan dat het vergroenen van de industrie een hoofddoel is voor het bedrijf en roept de rest van de industrie op hem te volgen. “De partnership met DMG voor het opzetten van een groene mining pool is een belangrijke stap in het beschermen van onze planeet voor nu en de komende generaties,” aldus Wall.

Energieverbruik bitcoin nu even groot als Chili

Afgelopen maand ging het totale energieverbruik van bitcoin naar het niveau van Chili, een statistiek die er door critici maar al te graag wordt bijgehaald. Wat deze mensen vervolgens vaak vergeten te vermelden is dat het gros van de energie die bitcoin verbruikt afkomstig is van duurzame bronnen.

In de traditionele media wordt de energiediscussie rondom bitcoin vaak platgeslagen tot het totale energieverbruik en kijkt men niet verder. Het energieverbruik van het fiatsysteem laat zich wat lastiger meten, maar bitcoin heeft in ieder geval geen leger nodig om het gebruik ervan af te dwingen.

Gelukkig zien we dat steeds meer grote partijen bitcoin ook op dit gebied omarmen en zien dat een bitcoin-standaard weleens heel goed kan uitpakken voor onze planeet. In tegenstelling tot wat je op het eerste gezicht zou denken als je hoort dat bitcoin evenveel energie verbruikt als Chili.

Lees meer over:
bitcoin miningenergie

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....