Chinees techbedrijf miljoenen in het rood door bitcoin

Meitu uit Hong Kong heeft in het eerste half jaar 17,3 miljoen dollar verloren met zijn bitcoin belegging.

Dat is op te maken uit de financiële rapportage van het Chinese techbedrijf, bekend om zijn beauty apps.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verloren met bitcoin

Bedrijven zoals Tesla, SpaceX en Square hebben bitcoin op hun balans. Het is echter MicroStrategy die van alle publieke bedrijven de meeste bitcoin op zijn balans staat.

Deze week pluste het bedrijf van Michael Saylor nog 3.900 bitcoin bij. Ze beschikken nu over 108.992 bitcoin, aangekocht voor een gemiddelde prijs van $26.769.

Andere bedrijven als Meitu en ook The Brooker Group volgden in 2021 het voorbeeld van MicroStrategy en kochten ook het digitale goud. Maar wél tegen een hogere gemiddelde prijs dan MicroStrategy. En ook tegen een hogere prijs dan nu het geval is.

Daar komt bij dat het eerste half jaar (boekhoudkundig) eindigde op 30 juni 2021. Toen lag de prijs nog rond de ~$35.000.

Meitu kocht eerder dit jaar op diverse momenten in totaal 941 bitcoin tegen een gemiddelde prijs van $44.241, zo blijkt uit het overzicht van Buy Bitcoin Worldwide dat bitcointreasuries.org kocht.

Dus op moment van schrijven staan ze weer virtueel op winst.

Bedrijven in bitcoin

Analist Willy Woo had recent een volledig overzicht gemaakt van beursgenoteerde bedrijven die bitcoin op hun balans hebben.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...