Dit is wat volgens Glassnode momenteel de bitcoin koers onder water drukt

De analisten van Glassnode hebben zich weer eens van hun beste kant laten zien en uitgelegd wat en wie volgens hen de oorzaak van de matige prestaties zijn van bitcoin de afgelopen weken. Verder geven ze aan waarom de koers van 45.000 dollar volgens hen cruciaal is voor de volgende rally omhoog.

In een nieuwe analyse gaat Johannes Hofmann, op Twitter bekend onder de handle '@ultravirtu' in op de activiteit van Aziatische, Europese en Amerikaanse handelaren op de bitcoin markt in de afgelopen jaren. Op basis daarvan kan hij de schuldige aanwijzen voor de zwakte die bitcoin momenteel toont.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aziatische verkoopdruk verliest vermogen

Uit de gegevens van Glassnode blijkt dat de enorme verkoopdruk in de markt voornamelijk afkomstig is uit Azië. Hofmann komt tot deze conclusie op basis van een uitwerking van de handelsactiviteit op bepaalde momenten van de dag.

Op dit moment is er sprake van een ongeëvenaard hoog verkoopvolume tijdens de Aziatische werkuren. Volgens Hofmann verliezen de Aziaten langzaam maar zeker hun verkoopkracht en dat zou betekenen dat we in de buurt van een lokale bodem zijn.

Verder zijn Amerika en Europa stevig aan het kopen, wat mede bijdraagt aan de aanstaande omdraaiing van de trend. Als we de cijfers van Hofmann en Glassnode mogen gebruiken als voorspeller van de koers, dan staan ons een paar sterke weken te wachten.

$45K en $42K zijn de niveaus om in de gaten te houden

Een andere analist van Glassnode, bekend onder de naam '@TXMCtrades', heeft het gedrag van lange- en korte termijn hodlers van bitcoin onder de loep genomen. Volgens zijn analyse staan vooral beginnende bitcoiners op dit moment 'onder water'.

Lange termijn hodlers zitten op een punt waarop hun vermogen gemiddeld maal 2,5 is gegaan. Als dit niveau zich weet te houden en deze cohort niet verkoopt, dan is dat historisch gezien een sterk signaal voor de bitcoin koers op de korte termijn.

Lukt dat niet, dan kan het maanden duren voordat bitcoin zich herstelt. Als de schattingen van Glassnode kloppen, dan moeten de bulls vooral de grens van 45.000 dollar weten te verdedigen. Als dat niet lukt en we ook nog onder de 42.000 dollar door zakken, dan kan het heel lelijk worden voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....