Dit miljardenconcern verkoopt zijn aandeel in Coinbase met $900 miljoen winst

Intercontinental Exchange, het moederbedrijf achter de New York Stock Exchange (NYSE) en bitcoin handelsplatform Bakkt heeft zijn 1,4% aandeel in Coinbase verkocht voor 1,2 miljard dollar.

Coinbase aandeel verkocht

Een prima deal voor de handelsonderneming uit Atlanta, want het bracht 900 miljoen dollar aan winst in het laatje. Het aandeel is snel van de hand gegaan na de beursgang op 14 april, zo bleek uit de bedrijfspresentatie van financieel directeur Scott Hill van ICE.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De reden van verkoop was simpel: het verlichten van hun bedrijfsschuld, aldus Hill.

Hij ging ook in op de fusie tussen bitcoin futuresplatform Bakkt en investeringsmaatschappij Victory Park, die aan het einde van kwartaal twee afgerond moet zijn. Eerder dit jaar heeft het platform deze fusie aangekondigd, bedoeld om met het fusiebedrijf naar de New York Stock Exchange te gaan.

Coinbase is zoals bekend sinds 14 april genoteerd aan de Nasdaq beurs. Het aandeel is sindsdien met 22% in waarde afgenomen. De openingsprijs was 381 dollar, maar de slotkoers donderdag was 298 dollar, zo meldt The Block.

Coinbase wil Skew overnemen

In ander nieuws: Coinbase overweegt om marktonderzoeker Skew uit Londen in te lijven, volgens The Block.
Het doel is dat alle marktdata van Skew worden ingevoerd in Coinbase Prime, het broker onderdeel van Coinbase met veel grotere bedrijven als klant.

Marktdata komen bovenop andere diensten zoals het in bewaring nemen van assets (custody) en over-the-counter handel.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Coinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...