Dit zijn 3 interessante statistieken over de Bitcoin koers

Er zit meer achter bitcoin dan alleen de dagprijs. In deze on-chain update bespreken we een aantal opmerkelijke statistieken. Wat is er aan de hand op de markt?

Miners verkopen

Bitcoin miners zijn de enige partijen die nieuwe bitcoin ontvangen. Het is interessant om in de gaten te houden waar deze nieuwe bitcoin heen gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Momenteel komt er zo'n 900 BTC per dag in de markt. Dat is zo'n $32 miljoen per dag. In een markt waar honderden miljarden dollar omgaat is dat op zich geen groot bedrag.

Tegelijkertijd zijn grote miners een van de partijen die het meeste belang hebben bij het voortbestaan van bitcoin, hun bedrijf is er immers op ingericht.

Recentelijk is een van de grootste bitcoin miners, Poolin, gestart met verkopen van hun reserves. 5513 BTC kwam uit de wallets van Poolin. Dat is zo'n $200 miljoen aan bitcoin.

Het is nog onduidelijk waar dit geld heen is gegaan.

Deze statistiek behoeft wel een extra perspectief. In pure bitcoin aantallen valt de uitloop bij miners nog wel mee. In onderstaande grafiek zie je duidelijk een aantal veel grotere pieken dan die van dit moment.

Eerder dit jaar, vanaf januari tot maart, zagen we een veel grotere uitstroom bij miners.

Dit zijn 3 interessante statistieken over de Bitcoin koers

Het groepje bitcoin miners bestaat uit tal van verschillende partijen. Ondernemers, hobbyisten en andere mensen die gezamenlijk strijden om (nieuwe) bitcoin en tegelijkertijd het netwerk beveiligen. Ze handelen in hun eigen belang en het is geen homogene groep.

Bitcoin prijs

De bitcoin prijs is een volatiel beest. Soms is het goed om even uit te zoomen en te kijken hoe het er in het verleden aan toe ging.

In onderstaande grafiek zie je een gemiddelde van de prijsactie in een periode van 30 dagen. Veel maanden staan mooi in het groen, maar we zien ook een aantal dieprode maanden in de geschiedenis van bitcoin.

When in dobut, zoom out. De koers van BTC maakt veel grote bewegingen, omhoog én omlaag.

Whale

Een opmerkelijke gebeurtenis op de bitcoinbeurs OKEx. Een bitcoin whale zet een kooporder van $400 miljoen (!). Voorlopig lijkt de koers boven dit punt te blijven. Dit soort grote orders kunnen invloed hebben op de markt. In dit geval moest er eerst $400 miljoen verkocht worden voordat de prijs bij OKEx weer omlaag kon.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...