Dit zijn de 5 beursgenoteerde bedrijven met de grootste bitcoin portfolio’s

Gedurende het grootste deel van het ‘leven’ van bitcoin was het ondenkbaar dat beursgenoteerde bedrijven bitcoin op de balans zouden zetten om zichzelf te beschermen tegen inflatie. Nu is dat een realiteit die zich steeds verder lijkt te verspreiden.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om bitcoin op de balans te zetten. We kennen natuurlijk allemaal de grote namen als MicroStrategy, Tesla, Coinbase en Square. Maar zij zijn zeker niet de enigen. Laten we voor het einde van het jaar eens de balans opmaken en de top 5 van bedrijven met de grootste bitcoin holdings op een rijtje zetten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. MicroStrategy

Het MicroStrategy van Michael Saylor heeft bitcoin in iets meer dan één jaar tijd tot de kern van hun strategie gemaakt. Op het moment van schrijven heeft het een indrukwekkend aantal van 124.391 bitcoin op de balans staan, goed voor een waarde van ongeveer 5,8 miljard dollar.

Op een zeker moment kocht MicroStrategy volgens Michael Saylor voor 1.000 dollar aan bitcoin per minuut. Persoonlijk heeft Saylor ook een behoorlijke oorlogspot als het op bitcoin aankomt met een portefeuille van 17.732 bitcoin, goed voor een waarde van 832 miljoen dollar.

2. Tesla

Op plek twee vinden we het Tesla van Elon Musk terug die in februari aan de wereld mededeelden voor 1,5 miljard dollar een totaal van 42.902 bitcoin op de kop te hebben getikt. Op het moment van schrijven is die voorraad een goede 2 miljard dollar waard.

Tesla viel op door in het eerste kwartaal nog 10 procent van hun initiële aankoop te verkopen. Wat volgens CEO Elon Musk puur was om de liquiditeit van bitcoin te testen. Wat we daar van moeten geloven weten we niet, maar de bitcoin voorraad van Tesla wordt er niet minder indrukwekkend van.

3. Galaxy Digital Holdings

De grootste institutionele partij met bitcoin op de balans is zonder twijfel Galaxy Digital Holdings, dat een totaal van 16.400 bitcoin bezit. Wat op het moment van schrijven een waarde heeft van ongeveer 780 miljoen dollar.

Het bedrijf dat in 2018 is opgericht door Michael Novogratz werkt onder andere samen met Block.one en BlockFi. Interessant is dat Novogratz dit jaar nog zei goud te zien als een veiligere investering dan bitcoin, maar dat hij verwacht dat bitcoin goud op termijn flink gaat outperformen.

4. Voyager Digital LTD

Daarna komen we uit bij Voyager Digital, de internationale broker die op het moment van schrijven 12.260 bitcoin op de balans heeft. Wat tegen de huidige koersen een waarde heeft van 582 miljoen dollar.

2021 is een goed jaar geweest voor Voyager Digital, want de kwartaalomzet van 60,4 miljoen dollar in het tweede kwartaal van dit jaar was 16 maal hoger dan de omzet van het kwartaal daarvoor. Niet slecht voor deze internationale broker die duidelijk toekomstmuziek ziet in bitcoin.

5. Block Inc

Na Tesla is het voormalige Square, nu dus Block, van Jack Dorsey waarschijnlijk de grootste naam wat beursgenoteerde bedrijven betreft die significant in bitcoin geïnvesteerd hebben. In oktober 2020 kocht het voor 50 miljoen dollar aan bitcoin en in de rest van het vierde kwartaal van dat jaar werd er voor nog eens 170 miljoen dollar aan extra bitcoin opgekocht.

Sinds dat moment is het bedrijf blijven investeren in bitcoin, want behalve in bitcoin zelf is Block ook gestart met de productie van een hardware wallet, een mining rig en een decentrale exchange.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....