Dit zijn de bitcoin koersniveaus om in de gaten te houden tijdens slechtse aprilmaand ooit

Bitcoin heeft de slechtste aprilmaand in de geschiedenis achter de rug en het sentiment in de markt is momenteel behoorlijk bearish. Niet in de laatste plaats vanwege de macro-economische donderwolken die al maanden boven de markt hangen.

Na het afsluiten van de maand is het tijd om weer vooruit te blikken en scenario's te schetsen voor de toekomst op de korte termijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

35.000 dollar als focuspunt

In het weekend zitten de meeste professionele handelaren niet achter hun computers en is het volume wat lager. Dat resulteert in dunne orderboeken en mogelijk meer volatiliteit.

"Er is niets bullish aan deze maandelijkse kandelaar, behalve dat hij nog altijd boven de maandelijkse steunlijn zit (maar dat kan vandaag veranderen)", aldus Twitter-analist Cryptotad.

Als we door dit steunpunt heen breken, dan ligt het volgende steunpunt in de grafiek op 35.000 dollar. Met een min van ongeveer 15 procent sluiten we in ieder geval de slechtste aprilmaand in de geschiedenis van bitcoin af.

30.000 dollar als 'ultieme bodem'

Mochten we de steun van 35.000 dollar bereiken en zelfs daar ook niet op blijven drijven, dan komt volgens JCL CApital de 30.000 dollar in zicht als 'ultieme bodem'. Een niveau dat we volgens hem kunnen bereiken in juni.

Als we erin slagen om de 37.000 dollar vast te houden en daar niet onder te zakken, dan is er een kans op een zogenaamde 'relief rally', waarbij de koers na een mindere periode weer opveert.

Op de hogere tijdsframes is Credible Crypto in ieder geval meer bullish dan ooit. Maar op de lagere tijdsframes lijkt vooral onzekerheid en onduidelijkheid te heersen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....