Dit zijn de niveaus om in de gaten te houden in het gevecht van bitcoin tegen de $30.000

De kans is aanwezig dat bitcoin blijft vallen nu de steun op 40.000 dollar definitief gevallen is, zo waarschuwt Filbfilb van Decentrader in een kersverse analyse. In de laatste marktupdate van Decentrader schrijft de analist over zijn angst dat de 290 miljoen dollar aan liquidaties niet genoeg zijn om een verdere val te voorkomen.

Waar gaat het heen en wat wordt de volgende stop van bitcoin? Bij een volgende liquidatiegolf kunnen we volgens Filbfilb zomaar terugvallen naar een koers van 33.000 dollar per bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Veel posities open onder de 38.000 dollar

Hoewel we al flinke tikken te verwerken hebben gekregen en er in de afgelopen 24 uur voor meer dan 720 miljoen dollar aan liquidaties hebben plaatsgevonden, staan er volgens Filbfilb nog genoeg posities open voor een verdere terugval van bitcoin.

De liquiditeit daarin hangt vooral onder de 38.000 dollar en de kans op een volgende klap is daarom meer dan aanwezig. “Het aantal liquidaties sinds de val onder de 40.000 dollar is nog relatief laag […] het lijkt erop dat de bears momenteel de touwtjes in handen hebben,” aldus de analist van Decentrader.

Zou de spotprijs de posities onder de 38.000 dollar aanvallen, dan kan het zomaar zijn dat we terugvallen naar 33.000 dollar. Wat betekent dat we de veelbesproken bodem nog zeker niet bereikt hebben, indien dit scenario zich voltrekt.

Herhaling van juni 2021?

Als het door Filbfilb geschetste scenario werkelijkheid wordt en we door een nieuwe liquidatiegolf terugvallen naar 33.000 dollar, dan komen we angstvallig dichtbij de dieptepunten van juni 2021. Destijds vielen we zelfs tot net iets onder de 30.000 dollar.

Vooral voor kersverse bitcoiners zal dit een scenario zijn wat voor de nodige angst zorgt. Doorgewinterde hodlers zullen het vooral zien als een kans om goedkoop te stacken en hun bitcoin-doelen sneller dan gedacht te bereiken.

Volgens de analyse van Filbfilb hebben we een sluiting op de dagelijkse grafiek van boven de 40.000 dollar nodig om dit scenario weer even in de koelkast te zetten. Blijven we daar onder, dan dreigt dus het donkerzwarte scenario dat bitcoin zou terugvallen naar 33.000 dollar of erger.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....