DOGE koers blijft dalen ondanks Elon Musk’s terugkerende crypto betalingen – wat gaat Dogecoin doen?

1241 totale weergaven
dogeq |

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Elon Musk kondigde onlangs aan dat het DOGE betalingen op de Tesla website misschien weer mogelijk gaat maken. Desondanks moest de Dogecoin koers over de afgelopen dagen een daling accepteren van meer dan 10%. Wat gaat Dogecoin doen in reactie op dit nieuws?

Dogecoin is op het moment van schrijven $ 0,0974 waard, 1,8% minder dan 24 uur geleden. Deze daling heeft ervoor gezorgd dat Dogecoin nu meer dan 10,5% is gedaald over de afgelopen 7 dagen en bijna 17% over de afgelopen maand.

Dogecoin
Dogecoin koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

Deze daling vond plaats in een periode dat er juist optimisme ontstond binnen de Dogecoin community.

Dogecoin community optimistisch na uitspraken Elon Musk

Elon Musk is een van de belangrijkste personen achter het succes van Dogecoin, het is dan ook de reden waarom Dogecoin ook wel de Elon Musk crypto wordt genoemd. Musk heeft door zijn veelvuldige positieve uitlatingen over Dogecoin namelijk meermaals tot aanzienlijke rallies geleid.

Ook op zaterdag sprak Musk zich weer positief uit over Dogecoin. In een reactie op de post van Sir Doge of the Coin, die vroeg wie Dogecoin weer terug wilde zien als betalingsvorm binnen Tesla, antwoordde Musk: Ik.

Deze reactie leidde logischerwijs al snel tot speculatie over een mogelijke terugkeer van de grootste meme coin ter wereld als betalingsmiddel op de Tesla Merchandise site.

Normaliter gaat dit soort nieuws al snel samen met een significante stijging. Deze keer is hier echter niets van terug te zien.

De koers bleef ondanks deze uitspraken dalen en dit heeft ervoor gezorgd dat de Dogecoin in een moeilijke situatie is terechtgekomen.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Technische indicatoren Dogecoin wijzen op verdere dalingen

De DOGE koers heeft te maken met een MACD-histogram wat een verkoop signaal afgeeft met een waarde van -0,00302.

Daarnaast bevindt de huidige DOGE koers zich nu ook onder al zijn belangrijkste EMA’s, zowel van de korte als de lange termijn.

Het is een belangrijk teken dat de DOGE koers het voorlopig erg moeilijk gaat hebben en dat zelfs positieve uitspraken van Musk op dit moment niet genoeg zijn om de Dogecoin koers omhoog te helpen.

Ondanks dat Dogecoin zich in een moeilijke situatie bevindt, betekent het zeker niet dat alle meme coins het moeilijk hebben.

Er zijn recentelijk zelfs een aantal meme coins geweest die al miljoenen aan investeringen hebben weten op te halen binnen hun presales.

Deze meme coins presales zijn zich aan het voorbereiden op een explosieve koerslisting, die gebruikers die vandaag nog bij deze projecten instappen grote winsten op kunnen leveren.

Hieronder beschrijven we daarom de beste twee meme coin presales van dit moment.

Pepe Unchained (PEPE) – meme coin gaat viraal dankzij eigen Layer 2 oplossing

Pepe Unchained staat nu al bekend als een van de beste Pepe alternatieven van 2024 vanwege zijn unieke waardepropositie. Dit project is er namelijk in geslaagd om zijn eigen Layer 2 blockchain naar de markt te brengen. Het idee achter deze blockchain is dat het de grootste gebreken van Layer 1 blockchains op gaat lossen.

Layer 1 blockchains zoals Ethereum hebben tegenwoordig vaak te maken met trage transactiesnelheden en hoge transactiekosten. Dit is dan ook de reden dat Pepe Unchained de losgebroken versie van Pepe wordt genoemd die door zijn eigen Layer 2 blockchain niet meer afhankelijk is van de Ethereum blockchain en zijn gebreken. De Layer 2 oplossing van Pepe Unchained staat dan ook volledig in het teken van hoge snelheden tegen lage kosten.

De Layer 2 oplossing van Pepe Unchained lijkt echter niet de enige reden te zijn waarom dit project al snel een groot succes wist te worden. Dit project combineert de voordelen van een Layer 2 oplossing namelijk met erg aantrekkelijke staking beloningen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er al meer dan 900 miljoen PEPU tokens zijn vastgezet, desondanks is er nog altijd een APY te verdienen van 175%.

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al meer dan $ 11,4 miljoen aan vroege investeringen weten op te halen. Tokens kosten op dit moment $ 0,0094603, maar deze prijs zal snel gaan stijgen zodra de presale zijn volgende doel van $ 11,7 miljoen heeft behaald. Geïnteresseerde kopers zullen zich dus moeten haasten om te profiteren van de huidige lage prijs.

 

The Meme Games (MGMES) – crypto game profiteert van hype rondom de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs

Iedereen kent de Olympische en Paralympische Spelen wel. Er is nu echter een crypto game op de markt verschenen die in staat is geweest om de hype rondom een van de grootste evenementen ter wereld te combineren met de hilariteit van een meme coin: The Meme Games.

The Meme Games is een crypto game die meme karakters het tegen elkaar laat opnemen in wedstrijden die parallel lopen aan de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Gebruikers kunnen deelnemen aan deze crypto game door de native MGMES token te kopen. Zodra ze dit gedaan hebben, zullen ze de keuze krijgen uit 5 meme karakters. Zodra ze kiezen voor het meme karakter dat een gouden medaille wint zullen ze een 25% bonus ontvangen over hun initiële aankoop.

Meme-munten stijgen 11,2%. Ontdek hoe Meme Games de crypto-wereld op zijn kop zet met een Olympisch tintje.

Naast dat gebruikers een poging kunnen wagen om crypto te verdienen via de crypto game van The Meme Games, zijn ze ook in staat om de MGMES token te staken in ruil voor beloningen. Op dit moment is er zelfs een APY te verdienen van maar liefst 471%.

De presale van The Meme Games ging nog niet zo lang geleden live, maar heeft al wel $ 400.000 aan investeringen weten op te halen. MGMES tokens kosten op dit moment nog $ 0,0094 per stuk, maar de presale zal binnen korte tijd ten einde lopen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
DOGEDogecoin

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...