DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

Dogecoin en meme coins

Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg de afgelopen periode flink. Op het moment van schrijven staat de token op $0,1612, een opzienbarende groei van meer dan 100% binnen één maand! Volgens veel investeerders gaat Dogecoin nog verder stijgen, alhoewel anderen beweren dat een flinke retracement move waarschijnlijker is. Wat gaat DOGE doen en moet je in deze token investeren?

Snelle groei

Dogecoin is een geliefde token onder meme coin investeerders, omdat de crypto dankzij haar formaat (zeker binnen het meme segment) een hoge mate van zekerheid biedt. Met een market cap cap van meer dan $23 miljard bezet Dogecoin de negende plek op de ranglijst van grootste cryptomunten. Daarnaast bewijst de token keer op keer in staat te zijn goede rally’s neer te zetten. Toch is het alweer een behoorlijke poos geleden dat de token zo in de lift zat. De laatste significante rally voor de huidige stijging stamt uit oktober 2022, toen de token van $0,06 wist te groeien naar $0,1176. De laatste keer dat DOGE zo hoog gestaan heeft als nu, was aan het begin van januari 2022.

dogecoin koers
Dogecoin koers grafiek. Bron: Tradingview

Er zijn de nodige aanwijzingen die doen vermoeden dat de groei van de token nog verder door kan zetten, alhoewel de ATH ($0,7605) waarschijnlijk niet nog eens gehaald zal worden. Zo is er momenteel veel enthousiasme op de cryptomarkt, waar grote tokens als Bitcoin en Ethereum het goed doen. De aanstaande Bitcoin halving zorgt voor extra olie op het vuur, en kan ook zorgen voor een stijgende Dogecoin koers.

Whales bereiden zich voor

Uit verschillende gegevens blijkt dat grote investeerders, whales, massaal Dogecoin toevoegen aan hun crypto portfolio. Zo is het aantal adressen met meer dan 100.000 DOGE sinds januari met 0,7% gestegen.  Dit zijn vaak de adressen van crypto miljonairs die tokens opkopen en vasthouden – om ze op het juiste moment te verzilveren. Het aantal wallets met meer dan 1 miljoen DOGE is juist licht gedaald. In veel gevallen zijn dergelijke wallets in het bezit van exchanges, en het ‘verlies’ van tokens uit deze wallets betekent dat een token gekocht en vastgehouden wordt door (kleine) investeerders.

In het verleden heeft de Bitcoin halving gezorgd voor een Dogecoin koersstijging van 200% en 50%. De verwachting is dat dergelijke cijfers nogmaals gehaald kunnen worden – de huidige stijging van meer dan 100% binnen één maand lijkt dan ook een mooie aankondiging voor meer.

Moet ik DOGE kopen?

Ben je van plan om een slimme investering te doen nu de crypto rally op stoom begint te raken? Dan zou je door nu DOGE aan te schaffen zomaar eens een slimme zet kunnen doen. Het is immers goed mogelijk dat de token nog verder in waarde stijgt. In het verleden wist de grootste meme coin goede resultaten neer te zetten, en het lijkt erop dat veel investeerders (en whales) zich al aan het positioneren zijn. Ook andere grote meme crypto zoals Pepe, Shiba Inu en Bonk kunnen voor grote winsten zorgen, misschien wel groter dan die van Dogecoin.

Toch hebben deze grote meme coins minder potentie om winsten van x10 of x100 op te leveren dan enkele kleinere coins, die zomaar eens als grote winnaar uit de volgende crypto rally tevoorschijn kunnen komen. Mogelijk is het daarom beter te investeren in een nieuwe token met een kleine marktkapitalisatie, zoals Green Bitcoin, Smog of Frog Wif Hat.

Green Bitcoin ($GBTC)

Green Bitcoin is een bijzonder nieuw crypto project, dat met ‘green staking’ voor een bijzonder nieuw verdienmodel zorgt. Deze token, waarvan de tokenomics voor een groot deel gespiegeld zijn aan die van Bitcoin, komt namelijk met een speciaal stake-to-predict model. Door tokens te staken en Bitcoin koersen juist te voorspellen, kun je extra geld verdienen. Daarnaast krijg je als staker ook nog de ‘gewone’ staking rewards.

Uiteraard zijn staking rewards helemaal niet gewoon – veel grote tokens, zoals bijvoorbeeld Bitcoin, kennen een ingewikkeld proof-of-work mechanisme. Dit minen is voor veel kleine investeerders niet uit te voeren, waardoor dagelijkse beloningen ook uitblijven. Bovendien is Bitcoin mining, dat enorm veel energie vraagt, slecht voor het milieu. Green Bitcoin maakt hier dus geen gebruik van – en mede daardoor is deze ERC20-token 10.000 keer milieuvriendelijker dan de originele Bitcoin.

Met een launch die gepland staat rond de Bitcoin halving heeft Green Bitcoin alle kans om een grote crypto hype te worden. Deze presale token is momenteel te koop voor $0,5742 per stuk, via de officiële website van het project. Zorg dat je deze kans niet misloopt!

 

Smog ($SMOG)

Een meme crypto met de potentie om flink in waarde te stijgen is $SMOG. Deze token heeft een innovatieve manier gevonden om snel een grote community op te bouwen: door middel van enorme crypto airdrops moeten investeerders enthousiast gemaakt worden voor de token. In korte tijd kon er al een community van meer dan 43.000 tokenhouders bijeen gebracht worden.

Crypto airdrops zijn een beproefde methode om een token flink te laten groeien – eerder was het bijvoorbeeld al een van de drijvende krachten achter de groei van Bonk.

Hoe meer tokens je bezit, hoe meer rewards je krijgt bij de crypto airdrop. Bovendien kun je door het uitvoeren van ‘quests’ op de website van het project extra airdrop credits krijgen – wanneer de token uiteindelijk echt de lucht in gaat verdien je zo extra veel.

Het kan zeker de moeite waard zijn om te investeren in deze leuke meme coin rondom een vrolijke vuurspuwende draak – deze Solana token zou weleens de grootste meme crypto hype van 2024 kunnen worden.

 

Frog Wif Hat ($FWIF)

Ook Frog Wif Hat is een token die de meme community zal aanspreken: op een grappige manier combineert deze token verschillende elementen uit de meme crypto cultuur. De toevoeging ‘Wif Hat’ is uiteraard een een verwijzing naar de populaire ‘Dog wif Hat’ meme, terwijl de kikvors in de communicatie van de token erg doet denken aan Pepe. Met een Franse baguette in de hand slaat deze chauvinistische kikker wild om zich heen.

Als meme coin zit de token dus goed in elkaar, maar ook de tokenomics zijn veelbelovend. De token kent een fair launch proces, en is dus nu al te verkrijgen. Deze ERC-20 token zal binnenkort ook de belangrijke stap zetten naar het Solana netwerk, waardoor verschillende layer-1 communities in aanraking komen met de token.

Nieuwe meme coins met een lage market cap hebben vaak de potentie om enorme groei neer te zetten, helemaal wanneer zij op het juiste moment gelanceerd worden. De enorme groei van Dogecoin en Pepe zal verzilverd worden door de community, die daarna hun geld in een kleinere meme coin steken – Frog Wif Hat (avec baguette) heeft alles om die token te zijn. Door nu te investeren ben jij de grote massa voor.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Tristan Fleerkate

    Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek ha...