DOGE & SHIB koers kelderen verder – meme crypto correctie binnenkort voorbij?

5623 totale weergaven
meme coin

De grootste meme coins hebben het nog altijd erg moeilijk en Dogecoin en Shiba Inu daalden zelfs met meer dan 13% in 7 dagen tijd. Analisten vragen zich nu af hoelang deze meme crypto correctie op zich laat wachten en/of DOGE en SHIB binnenkort in staat zijn om stijgingen te realiseren.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

De top 10 van de meme coin markt bevindt zich op het moment van schrijven in het rood. De enige top 10 meme coin die over de afgelopen week wist te stijgen was Cat in a Dogs World (MEW). MEW steeg over de afgelopen 7 dagen met slechts 0,69%.

Dogecoin en Shiba Inu leiden dit negatieve momentum van de meme coin markt. De Dogecoin koers daalde over de afgelopen 7 dagen al 13,39%, terwijl de Shiba Inu koers hier nog een schepje bovenop deed met een daling van maar liefst 17,60%. De Dogecoin koers bevindt zich op het moment van schrijven rond de waarde van $ 0,1237, terwijl de Shiba Inu koers zich rond de $ 0,00001783 bevindt.

Dogecoin vs Shiba Inu koers grafiek
Dogecoin vs Shiba Inu koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Nu de top 10 van de crypto markt het moeilijk heeft, lijkt ook de dominantie van de gehele crypto markt af te nemen. Ki Young Ju, de oprichter en CEO van CryptoQuant, laat in een tweet zien hoe de dominantie van het meme coin segment in de altcoin markt aan het dalen is.

Wat volgt er voor Dogecoin en Shiba Inu koers?

Nu de dominantie van de meme coin markt afneemt en Dogecoin zich in een moeilijke fase bevindt, gaan veel investeerders ervan uit dat Dogecoin zich voorlopig niet kan herstellen.

Toch lijkt de RSI van Dogecoin zijn weg omhoog gevonden te hebben, wat zou duiden op een toename van het koopmomentum. Dit is een klein signaal dat er mogelijk een trend ommekeer plaats kan vinden.

Het MACD-histogram van DOGE geeft echter nog altijd een verkoopsignaal af met een waarde van -0,00877.

In het geval van een trend ommekeer zou de DOGE koers kunnen kijken naar een stijging richting zijn weerstand bij de $ 0,14. Zolang de bearish trend van DOGE echter stand blijft houden, moet er rekening gehouden worden met een verdere daling richting de $ 0,117.

In het geval van SHIB geven zowel de RSI als het MACD-histogram echter een negatief momentum aan. Shiba Inu lijkt hierdoor op de korte termijn rekening te moeten houden met een daling richting de $ 0,0000165.

Alternatieve meme coins om te overwegen

Het opvallendste aan de huidige meme coin markt is dat de top 10 meme coins het erg moeilijk hebben, terwijl de gehele meme coin markt juist met 4,1% is gestegen in market cap.

Dit vormt mogelijk een bevestiging dat er een nieuwe generatie aankomt van meme coins met utility, die kunnen rekenen op een stabielere koers en daarmee op meer aandacht.

Om duidelijk te maken wat deze meme coins met utility te bieden hebben, bespreken we hieronder een aantal van deze nieuwe meme coins. Deze meme coins bevinden zich nog in hun presale fase en zijn in staat aanzienlijke stijgingen door te maken op het moment dat ze gelist worden op grote exchanges.

Pepe Unchained (PEPU) – de toekomst van meme coins

Pepe Unchained is een nieuwe meme coin die profiteert van het huidige succes van de Pepe coin. In tegenstelling tot veel andere alternatieven weet Pepe Unchained aanzienlijke utility te bieden, doordat het bezig met de ontwikkeling van een indrukwekkende Layer 2 blockchain.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1803856656704618843%7Ctwgr%5E539c3e1a22c4220b50d13fd6a97d5bc055ca3356%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fpepe_unchained%2Fstatus%2F1803856656704618843

De Layer 2 blockchain van Pepe Unchained is de eerste meme coin Layer 2 van de wereld. Dit project biedt zijn gebruikers voordelen zoals schaalbaarheid, snelheid en efficiëntie, wat allemaal grote problemen vormen bij meme coins die gebouwd zijn op Layer 1 oplossingen zoals Ethereum.

Ondanks dat dit project onlangs pas van start ging, heeft het nu al de nodige aandacht gekregen. Dit wordt snel duidelijk uit zijn presale, die in enkele uren al meer dan $ 200.000 heeft weten op te halen. Tokens kosten tijdens deze presale nog beperkte tijd $ 0,008 per stuk, want deze prijs zal namelijk stijgen zodra er $ 406.000 is opgehaald.

 

Base Dawgz (DAWGZ) – meme coin geïnspireerd door vrijheid base jumping introduceert multi-chain functionaliteit

Base Dawgz is een nieuw crypto project dat geïnspireerd is door de vrijheid van base jumping. Het project wil deze vrijheid vertalen naar de crypto markt door een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen mogelijk te maken. Om dit te realiseren biedt het project multi-chain functionaliteit aan.

base dawgz koers

Deze multi-chain functionaliteit biedt gebruikers namelijk de mogelijkheid om hun tokens feilloos te verplaatsen over verschillende blockchains, de eerste stap dus in hun gedecentraliseerde wereld zonder grenzen. Om deze multi-chain functionaliteit mogelijk te maken, is de DAWGZ token naast de Base blockchain ook beschikbaar op de Ethereum, Solana, BNB en Avalanche blockchains.

De presale van Base Dawgz wist in een week tijd meer dan $ 1 miljoen op te halen en heeft inmiddels al meer dan $ 1,9 miljoen opgehaald. Tokens kosten tijdens deze presale $ 0,00527 per stuk en zijn te koop middels BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

Sealana (SEAL) – nieuwe Solana meme coin gaat viraal

Sealana is een nieuwe meme coin die ontwikkeld wordt op de Solana blockchain. Op deze manier hoopt het project te kunnen profiteren van het succes van eerdere Solana meme coins zoals WIF en BONK. Deze projecten wisten in korte tijd namelijk een market cap van boven de $ 2 miljard op te halen.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1800932633800593603%7Ctwgr%5Eb40bb0f12df0bc022760a34497728870d4871a5b%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2FSealana_Token%2Fstatus%2F1800932633800593603

Sealana lijkt zich nu op te maken voor soortgelijke stijgingen vanwege zijn virale mascotte. De mascotte van Sealana is een zeehond die de hele dag achter de computer zit en alleen maar chips en tonijn snacks eet. Op deze manier vertegenwoordigt deze mascotte de ‘degen’ markt.

De Sealana mascotte kon al snel rekenen op de nodige viraliteit, wat ervoor zorgde dat zijn presale in no-time uitverkocht raakte. Hierdoor is er inmiddels al meer dan $ 5 miljoen opgehaald en is deze presale zijn laatste fase ingegaan. Dit betekent dat gebruikers nog maar tot 25 juni de tijd hebben om SEAL-tokens te kopen voor de lage prijs van $ 0,022 per token. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Hot presale die al meer dan $ 1.000.000,- heeft opgehaald

Sealana - op South Park gebaseerde meme coin

  • Presale heeft al meer dan $ 1.000.000,- opgehaald
  • Het project is gebouwd op de Solana blockchain
  • Gebaseerd op populaire South Park meme
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...