Dogecoin bereikt belangrijke mijlpaal: Adoptie in Venezuela

64944 totale weergaven
dogecoin koers verwachting

Venezolanen gebruiken bij voorkeur Dogecoin om transacties naar elkaar te maken, wat een belangrijke mijlpaal tekent voor de memecoin en de bredere adoptie van cryptocurrencies. 

De mijlpaal van Dogecoin

Een recent onderzoek van Bloomberg, die in het onderstaande X (Twitter) bericht is toegelicht, onthult dat veel gezinnen in Venezuela zich tot cryptocurrencies hebben gewend. 

Te midden van de recente economische instorting van het land hebben veel Venezolaanse staatsburgers besloten te migreren naar landen met een stabielere economie, zoals de Verenigde Staten. Deze migranten hebben sinds 2023 ongeveer $5 miljard aan transacties naar hun families in Venezuela gestuurd. 

Bloomberg meldde in hun onderzoek dat bijna 9% van deze hoeveelheid, ongeveer $461 miljoen, middels digitale valuta werd gestuurd. In het onderzoek liet Bloomberg ook weten dat veel Venezolanen kiezen voor Dogecoin vanwege de lage transactiekosten in verhouding met andere cryptocurrencies en stablecoins. 

Het doel van Dogecoin

Het Dogecoin team heeft met haar officiële X-account de mijlpaal op het gebied van adoptie onthuld. Hierin laten ze weten dat Dogecoin een echt doel heeft:

In deze tweet liet het team het volgende weten:

“Terwijl veel cryptoprojecten winst nastreven, is het doel van Dogecoin om een ​​eenvoudig ruilmiddel te zijn voor gewone mensen. Shibes over de hele wereld zetten Doge echt in.”

Meer dagelijkse gebruiksgevallen voor Dogecoin

Dogecoin is niet voor niets de meeste gebruikte valuta door Venezolaanse migranten. Dogecoin is de optie op de cryptomarkt met de laagste transactiekosten in vergelijking met de rest van de makkelijk beschikbare cryptocurrencies. 

Vanwege deze lage kosten, wordt Dogecoin sneller gebruikt voor dagelijkse transacties. Lage transactiekosten maken transacties voor kleine bedragen een stuk aantrekkelijker, wat Dogecoin niet alleen een waardehoudende token maakt, maar ook een bruikbare valuta om kleine(re) transacties mee te maken en dingen te kopen. 

Geprezen door Elon Musk

Dogecoin wordt vanuit alle kanten geprezen. Zelfs de CEO van Tesla, Elon Musk, heeft de memecoin geprezen. Zo heeft hij in 2021 gezegd dat Dogecoin wat betreft transacties beter is dan Bitcoin en veel andere cryptocurrencies. Hier zei hij dat DOGE de beste crypto token is om dingen te kopen en transacties mee uit te voeren. Wel liet Musk weten dat Bitcoin beter is als waardeopslag dan Dogecoin. 

Samenvatting

Samenvattend heeft Dogecoin een belangrijke mijlpaal bereikt op het gebied van adoptie. De token wordt door Venezolaanse migranten gebruikt om geld naar hun families te sturen, vanwege de lage transactiekosten. Dogecoin wordt alom gezien als de beste cryptocurrency voor transacties en aankopen. 

Lees meer over:
adoptiemijlpaalVenezuela

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...