Dogecoin koers op weg naar $0,20 dankzij grote whale activiteit

301 totale weergaven
Dogecoin koers op weg naar $0,21 dankzij grote whale activiteit

De Dogecoin koers is deze week met 15% gestegen en heeft daarmee een einde gemaakt aan een daling van zes maanden. Analisten denken dat de koers verder kan stijgen, mogelijk tot $0,21, vooral dankzij de grote aankopen door whales. Maar ondanks het optimisme kan de hoge Relative Strength Index (RSI) erop wijzen dat een prijsdaling eraan komt.

Herstel van de Dogecoin koers

De afgelopen weken heeft de Dogecoin koers een flinke stijging laten zien, net als andere meme coins. De koers is met 15% gestegen en staat nu rond de $0,125, volgens CoinMarketCap. Verschillende analisten denken dat dit het begin kan zijn van een grotere bull run.

Een bekende analist op X, Captain Faibik, zei dat Dogecoin door een zes maanden durend neerwaarts patroon is gebroken. Dit is volgens hem een teken dat de koers binnenkort verder kan stijgen, mogelijk tot $0,20. Andere traders, zoals Mikybull Crypto, zijn het hiermee eens, maar geven geen specifieke koersdoelen.

Grote aankopen door DOGE whales

De recente stijging van Dogecoin komt samen met een toename van grote aankopen door whales. Analist Ali Martinez deelde data waaruit blijkt dat whales in 48 uur meer dan 1,4 miljard Dogecoin hebben gekocht, ter waarde van meer dan $170 miljoen.

Deze grote aankopen door whales kunnen een flinke impact hebben op de koers. Als veel Dogecoins uit de circulatie worden gehaald door zulke grote investeringen, neemt het aanbod af, waardoor de waarde kan stijgen. Dit kan kleinere investeerders aanmoedigen om ook Dogecoin te kopen, wat de vraag nog verder kan verhogen. Whale-activiteit wordt vaak gezien als een teken van vertrouwen in de markt, wat andere investeerders kan aantrekken.

RSI waarschuwt voor mogelijke daling DOGE koers

Ondanks de positieve signalen zijn er ook redenen om voorzichtig te zijn. De RSI, een technische indicator die meet of een asset overbought of oversold is, laat zien dat Dogecoin mogelijk te hard is gestegen.

De RSI werkt op een schaal van 0 tot 100. Een waarde boven de 70 betekent vaak dat een asset overbought is, terwijl een waarde onder de 30 juist een koopsignaal kan zijn. Momenteel ligt de RSI voor Dogecoin boven de 80, wat aangeeft dat de koers misschien te hoog is en dat een correctie binnenkort kan volgen.

Lees meer over:
doge koersdogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...