Dogecoin koers heeft meerdere bullish signalen: Gaat DOGE stijgen?

293 totale weergaven
Actieve adressen stijgen: bullish signaal voor de Dogecoin koers |

De handelsactiviteit van meme coins neemt snel toe, en Dogecoin lijkt zich voor te bereiden op een koersstijging. Verschillende signalen wijzen erop dat de Dogecoin koers binnenkort flink kan oplopen. Dogecoin heeft veel waarde verloren, maar dat volgt volgens analisten een bekend patroon na een uitbraak uit een dalende driehoek. Kan de DOGE koers dus gaan stijgen?

Dogecoin koers lijkt klaar voor doorbraak

Volgens analist Ali Martinez doorbreekt de Dogecoin koers nu opnieuw zo’n langetermijnpatroon, wat vaak voorafgaat aan grote koersstijgingen.

Eerdere uitbraken zorgden voor een stijging van 200%. Na die pieken daalde de koers meestal met 60%, waarna een nieuwe opwaartse trend volgde. Sinds 2015 heeft Dogecoin drie van zulke doorbraken gekend, met steeds een krachtige stijging als resultaat. Als het patroon zich herhaalt, kan de koers deze keer oplopen tot $0,2236. Dat niveau werd voor het laatst bereikt in december 2021.

Whales kopen flink DOGE in

Whales hebben de afgelopen week maar liefst 2,07 miljard DOGE gekocht, wat het hoogste niveau aan grote aankopen is sinds januari. Wanneer whales inkopen, is dat vaak een teken dat zij een koersstijging verwachten. Grote investeerders kopen meestal wanneer de markt zwak staat, met het idee dat er herstel komt.

Ondanks recente verkoopdruk op de cryptomarkt, bleef Dogecoin sterk en wist het zelfs winst te boeken. Deze veerkracht wekt optimisme bij investeerders. Ook onder korte termijn-handelaren is Dogecoin populair. In de afgelopen week verhandelden 110.000 traders de coin, veel meer dan andere meme coins zoals shiba inu, DEGEN en pepe.

De activiteit binnen de Dogecoin community neemt ook flink toe. Het aantal actieve adressen bereikte 133.880, het hoogste punt in acht maanden. Dit toont aan dat steeds meer mensen zich met Dogecoin bezighouden, wat vaak een positief signaal is voor de koers.

Volgens analisten komt deze groei door een combinatie van gunstig marktsentiment en het toenemende aantal wallets, dat inmiddels de grens van 90 miljoen heeft overschreden. Meer actieve gebruikers versterken het vertrouwen in Dogecoin en kunnen verdere adoptie stimuleren.

Gaat DOGE koers stijgen?

Op 12 oktober stond de Dogecoin koers op $0,1111, een stijging van 2,64% ten opzichte van een week eerder. Analisten verwachten dat de koers deze maand kan stijgen tot $0,1315, mede dankzij aanhoudende interesse van whales.

Santiment data laat zien dat wallets met 1 tot 10 miljoen DOGE blijven accumuleren. Deze kooptrend valt vaak samen met een marktbodem en kan duiden op een aanstaande koersstijging. Wanneer whales blijven inkopen, volgt er vaak een koersherstel.

Dogecoin Addresses Source: Santiment

Lees meer over:
dogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...