Dogecoin koers daalt: Is dit hét moment om in DOGE te investeren?

327 totale weergaven
Dogecoin koers stijgt: waarom dit hét moment is om in te stappen |

De Dogecoin koers is de afgelopen maand met 27% gestegen en heeft daarmee de crypto meme coin markt overtroffen. Ondanks de daling van de afgelopen week lijkt Dogecoin, volgens een belangrijke indicator, nog steeds ondergewaardeerd. Dit kan een koopkans zijn voor beleggers die willen profiteren van een relatief lage instap.

Indicator wijst op onderwaardering van Dogecoin Koers

Een belangrijke indicator, de Market Value to Realized Value (MVRV) ratio, toont aan dat de Dogecoin koers mogelijk ondergewaardeerd is. Deze ratio vergelijkt de huidige waarde van de munt met de gemiddelde waarde waarvoor deze de afgelopen 60 dagen verhandeld is. Momenteel staat de 60-daagse MVRV ratio van Dogecoin op -8,18%, wat betekent dat de huidige koers lager is dan het gemiddelde van de afgelopen twee maanden.

Dogecoin MVRV Ratio. Source: Santiment

Een negatieve MVRV ratio wijst er vaak op dat de koers onder de historische inkoopprijs ligt. Voor handelaren die in willen stappen tegen een lage prijs en op termijn willen verkopen voor winst, kan dit een aantrekkelijke kans zijn.

Bullish signalen voor DOGE door instroom in spotmarkt

Beleggers lijken deze koopkans te herkennen. Voor het eerst in zeven dagen is er een netto-instroming van $2 miljoen in de Dogecoin spotmarkt geweest. Dit volgt na een week van netto-uitstroom van meer dan $35 miljoen. Deze verandering duidt op een hernieuwd vertrouwen in de korte- tot middellangetermijnverwachtingen van Dogecoin.

Zo’n instroom wordt vaak gezien als een bullish signaal. Het geeft aan dat beleggers verwachten dat de koers zal stijgen en dat ze Dogecoin willen vasthouden voor toekomstige winst.

DOGE koers verwachting: Belangrijke ondersteuningsniveau

De Dogecoin koers beweegt momenteel rond een belangrijk ondersteuningsniveau van $0,1327. Met de recente instroom lijkt het erop dat de bulls vastberaden zijn om dit niveau te verdedigen. Als de vraag sterk blijft, kan dit leiden tot een verdere stijging.

Een andere indicator die deze bullish sentimenten ondersteunt is de Bull-Bear Power (BBP), die aangeeft of de bulls of de bears de markt domineren. Momenteel staat deze indicator op 0,0033, wat een positief teken is voor de bulls.

Dogecoin Price Analysis. Source: TradingView

Als dit momentum aanhoudt, zou de Dogecoin koers kunnen stijgen tot het weerstandsniveau van $0,154. Bij een doorbraak van dat niveau kan de DOGE koers zelfs de $0,172 bereiken, wat het hoogste punt sinds mei zou zijn.

Lees meer over:
doge koersdogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...