Kan Dogecoin koers uitbreken? Analisten verwachten DOGE stijging

479 totale weergaven
Dogecoin koers stijgt: whales en Musk versterken vertrouwen |

Op dit moment staat de Dogecoin koers op $0,1176, en deze blijft stabiel boven de belangrijke grens van $0,11. Recente on-chain data wijzen erop dat de koers zich mogelijk herstelt na een korte daling. In de afgelopen 24 uur is het handelsvolume met 82,15% gestegen naar $1,08B. Deze toename laat zien dat traders weer interesse tonen, wat kan betekenen dat de koers zich snel gaat omdraaien richting herstel.

Dogecoin koers kan stijgen volgens analisten

Volgens marktanalist Ali Martinez laat de TD Sequential-indicator, die vaak marktveranderingen voorspelt, een koopmoment zien. Hij denkt dat de bear market zijn dieptepunt heeft bereikt en dat dit een goed moment is om in te stappen. Nieuwe kopers kunnen de vraag vergroten en daardoor de koers verder omhoog duwen.

 

Ook DOGE whales zijn weer actief. Zo werd onlangs een grote transactie van 700 miljoen DOGE uitgevoerd, ter waarde van $78,68 miljoen. Grote transacties zoals deze gaan vaak samen met bewegingen in de markt, hoewel het nog onduidelijk is wat de exacte invloed zal zijn.

Ook grote investeerders tonen toenemende belangstelling voor Dogecoin. Omdat DOGE een Proof-of-Work (PoW) coin is, spreekt het bedrijven aan die hun miningcapaciteit willen uitbreiden. De Dogecoin blockchain is sterk, met een hash rate van meer dan 1,3 PH/s en een mining moeilijkheidsgraad van boven de 18,9 miljoen.

DOGE heeft grote stijging in netwerkactiviteit

Een belangrijke reden voor de populariteit van Dogecoin is de steun van bekende figuren zoals Elon Musk. De tech-miljardair heeft vaker aangegeven achter DOGE te staan en hintte zelfs dat Tesla en X betalingen in Dogecoin kunnen gaan accepteren.

De Dogecoin community blijft groeien en telt inmiddels meer dan 7,4 miljoen houders. Volgens Santiment zijn er dagelijks ongeveer 133.880 actieve wallets, het hoogste aantal in de afgelopen acht maanden. Deze stijging in netwerkactiviteit laat zien dat er meer interesse is onder investeerders, wat zorgt voor meer liquiditeit en stabiliteit van de DOGE koers.

Lees meer over:
doge koersdogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...