Dogecoin transacties schieten omhoog: voorbode van stijgende Koers?

593 totale weergaven
doge dogecoin koers nieuws

Het aantal transacties op het Dogecoin netwerk is de afgelopen week tot meer dan 1,93 miljoen gestegen, volgens gegevens van IntoTheBlock. Daarmee overtreft DOGE andere populaire tokens zoals Shiba Inu, floki, pepe en andere munten. Wat doet dit met de koers?

Dogecoin transacties fors omhoog

Een significante toename in netwerkactiviteit kan goed nieuws betekenen voor de Dogecoin (DOGE) koers, de Shiba Inu-geïnspireerde memecoin die de grootste is qua marktkapitalisatie in een cohort van miljarden dollars.

Het aantal netwerktransacties steeg de afgelopen week tot meer dan 1,93 miljoen, volgens gegevens van IntoTheBlock. Daarmee verslaan ze populaire tokens zoals Shiba Inu (SHIB), floki (FLOKI), pepe (PEPE) en andere munten.

Dit markeert het hoogste wekelijkse transactieaantal voor de cryptomunt sinds begin juli en dat betekent dat er meer interesse is voor DOGE. Dogecoin heeft consequent een hoger aantal transacties behouden dan andere memecoins, zo blijkt uit de data.

Desondanks zitten het huidige transactievolume onder de piekniveaus van 2024, met de hoogste aantallen in februari toen de wekelijkse transacties boven de 10 miljoen zaten. Een piek in transacties kan duiden op een groeiende adoptie of verhoogde handelsactiviteit, en dat leidt doorgaans tot een hogere koers.

Voor nu zijn de futures op DOGE echter grotendeels stabiel gebleven sinds eind juli, te midden van een vakantieperiode en een over het algemeen vlakke markt. Het open interest – of het aantal openstaande futures-inzetten – schommelde rond de $500 miljoen, volgens CoinGlass-data, wat aangeeft dat er geen nieuw geld de DOGE-markt is binnengekomen.

Wat doet dit met de koers?

Wat doen het stijgende aantal transacties op het netwerk met de koers van Doge? De onderstaande analist zegt het volgende erover: “Op deze weekgrafiek heb ik elke eerste renteverlaging in elke Dogecoin-cyclus gemarkeerd met een verticale blauwe lijn.

In de eerste cyclus was er een renteverlaging op 17 maart 2017, en de prijs van #DOGECOIN schoot toen omhoog met 9.000%. In de tweede cyclus vond een renteverlaging plaats op 18 september 2020, en na een paar weken van zijwaartse beweging steeg de prijs met 30.000%. Nu, in Cyclus 3, de huidige cyclus, heeft er vandaag een renteverlaging plaatsgevonden. Ik verwacht vergelijkbare resultaten als de vorige twee cycli, waarbij de prijs steeds meer zal stijgen naarmate we richting 2025 gaan.”

 

Lees meer over:
DOGEDogecoinkoersNieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...