Dogwifhat koers keldert 37%, verliest plek in top 50 crypto’s – einde voor deze dog meme crypto?

4651 totale weergaven
wif koers

De crypto markt bevindt zich in een moeilijke fase en zoals gewoonlijk heeft de meme coin markt te maken met de grootste volatiliteit. De gehele meme coin markt daalt met bijna 7% en DogWifHat (WIF) moet alleen vandaag al meer dan 12% inleveren. Is het einde in zicht voor deze dog meme crypto?

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

 • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
 • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
 • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

In een moeilijke fase voor de gehele crypto markt lijkt de dog meme crypto DogWifHat de grootste verliezer te zijn. De enorme volatiliteit binnen de meme coin markt heeft ervoor gezorgd dat de nummer 4 in de meme coin markt met maar liefst 36,24% is gedaald over de afgelopen week.

DogWifHat koers grafiek (7 dagen) - bron: CoinMarketCap
DogWifHat koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

Deze daling heeft ervoor gezorgd dat WIF naar plek 50 in de crypto markt is gezakt. Ook vandaag blijft deze nummer 4 meme coin het moeilijk hebben nu het met 12,67% is gezakt richting een marketcap van $ 1,55 miljard.

De recente daling heeft ervoor gezorgd dat Floki (FLOKI) erg dicht in de buurt komt bij WIF. Ondanks een daling van bijna 20% over de afgelopen 7 dagen heeft Floki nu een marketcap van $ 1,45 miljard. Slechts $ 0,1 miljard minder dan WIF.

DogWifHat koers verwachting – is dit het einde voor deze dog meme crypto?

Op 14 maart 2024 wist WIF voor het eerst in zijn bestaan de $ 3 te bereiken. Sindsdien is deze meme coin dus al met bijna 50% gedaald naar een huidige waarde van $ 1,56.

Het sentiment voor WIF is in de afgelopen weken dus dramatisch veranderd en op de korte termijn lijkt hier niet veel aan te veranderen.

De RSI beweegt zich namelijk alleen maar lager en is vandaag slechts 28 waard, een teken dat er sprake is van veel verkoop momentum.

rsi
RSI van WIF zakt richting 28 – bron: TradingView

Ook het MACD-histogram geeft nu een verkoopsignaal af met een waarde van -0,3575.

De recente dalingen hebben er ook voor gezorgd dat de huidige waarde van $ 1,56 erg ver verwijderd is van al zijn belangrijke EMA’s.

De 10-daagse en 20-daagse EMA’s van de korte termijn bevinden zich bijvoorbeeld op $ 1,95 en $ 2,0 terwijl de 50-daagse en 100-daagse EMA’s van de lange termijn zich bevinden op $ 2,62 en $ 2,76.

Dit is een duidelijk teken dat de WIF koers het op zowel de korte als lange termijn lastig kan blijven houden. Ondanks dat meme coins vaak in staat zijn om aanzienlijke rally’s door te maken lijkt de WIF koers afhankelijk te zijn van externe factoren om in de nabije toekomst nog een herstel door te voeren.

Het is dan ook geen verrassing dat veel investeerders hun aandacht verschuiven naar andere meme coins die wel in staat zijn om te stijgen.

Top crypto alternatieven

Nu de gehele meme coin markt verliezen lijdt, verschuiven veel investeerders hun aandacht naar meme coins die zich nog in hun presale fase bevinden. Deze tokens worden namelijk niet beïnvloed door het huidige negatieve momentum, maar kunnen wel aanzienlijk stijgen op het moment dat ze gelist worden op exchanges.

Hieronder bespreken we daarom een tweetal van de beste meme coin presales van dit moment.

PlayDoge (PLAY) – nieuwe Play-to-Earn meme coin ontwikkelt remake van bekende Tamagotchi game

PlayDoge is een nieuwe Play-to-Earn meme coin die bezig is met een remake van de populaire Tamagotchi game. In deze remake zullen gebruikers moeten zorgen voor de iconische Doge meme als hun huisdier. Door de 8-bit 2D vormgeving te bewaren blijft ook de nostalgie van de originele Tamagotchi game behouden.

Gebruikers zullen voor hun huisdier moeten zorgen en kunnen hiermee vervolgens minigames spelen. Via deze minigames kunnen gebruikers vervolgens PLAY-tokens verdienen, de native token van PlayDoge.

play presale

De mobiele Play-to-Earn game van PlayDoge vormt echter niet de enige manier om extra PLAY-tokens te verdienen. Gebruikers zijn namelijk ook in staat om hun tokens te staken via het staking-mechanisme van PlayDoge. Op dit moment is er zelfs sprake van een APY van maar liefst 134%.

De presale van PlayDoge wist binnen korte tijd meer dan $ 5 miljoen op te halen en sprint hiermee door zijn doelen heen. PLAY-tokens kosten op dit moment $ 0,00512 per stuk, maar zullen in elke fase van deze presale verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

 • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
 • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
 • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Base Dawgz (DAWGZ) – nieuwe meme coin ontwikkeld gedecentraliseerde wereld zonder grenzen

Base Dawgz is een nieuwe meme coin die is geïnspireerd door de vrijheid van base jumping. Het project wil deze vrijheid nu vertalen naar de blockchain door een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen mogelijk te maken. Stap 1 in deze gedecentraliseerde wereld vormt de mogelijkheid om je tokens te verplaatsen over meerdere blockchains.

Om dit mogelijk te maken introduceert het project multi-chain functionaliteit. De native DAWGZ token zal om deze reden niet alleen ontwikkeld worden op de Base blockchain, maar ook op de Ethereum, Solana, BNB en Avalanche blockchains. Op deze manier wordt het dus mogelijk om je DAWGZ tokens te verplaatsen over je favoriete blockchains.

Met Base Dawgz kunnen gebruikers vertrouwen op een veilig project vanwege zijn audit en duidelijke tokenomics. De smart contracts van Base Dawgz zijn namelijk geaudit door SolidProof terwijl de tokenomics in beeld brengen hoe 20% van de token voorraad is gereserveerd voor staking, 20% voor de presale, 20% voor liquiditeit, 15% voor marketing, 15% voor DAWGZ beloningen en 10% voor listings is gereserveerd.

De presale van Base Dawgz heeft inmiddels al meer dan $ 2 miljoen weten op te halen. In minder dan 24 uur tijd zal de presale zijn volgende fase in gaan, wat betekent dat investeerders nu nog maar beperkt de tijd hebben om DAWGZ tokens te kopen tegen de huidige lage prijs van $ 0,00527 per token. Tokens zijn te koop middels BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

 • Beschikbaar op meerdere blockchains
 • Meme coin gebaseerd op base jumping
 • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

  Door: Joeri van Kuppeveld

  Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...