DOJ betwist Roman Storm’s karakterisering van Tornado Cash

Het U.S. Department of Justice (DOJ) heeft het verzoek van Tornado Cash ontwikkelaar Roman Storm om de strafrechtelijke aanklachten te seponeren weerlegd. Ze beweren dat de claims van de verdediging betwiste feiten betreffen die door een jury moeten worden beoordeeld.

Beschuldigingen tegen ontwikkelaar

Storm wordt, samen met medeontwikkelaar Roman Semenov, door het DOJ beschuldigd van samenzwering tot het witwassen van geld, het exploiteren van een geldtransporteur zonder vergunning en het overtreden van sanctiewetten via de oprichting en exploitatie van Tornado Cash.

De beschuldigingen suggereren dat Tornado Cash criminele activiteiten faciliteerde, met name door entiteiten zoals de Lazarus Group uit Noord-Korea. In hun motie tot verwerping voerden de advocaten van Storm aan dat Tornado Cash geen custodial mixing service was, omdat Storm geen controle had over het gebruik ervan, inclusief het gebruik door illegale entiteiten.

De DOJ bestrijdt deze beweringen echter in haar recente aanklacht, door de nadruk te leggen op de aankondiging van Tornado Cash in 2019 als een mixer en haar uitgebreide service die bestaat uit een website, gebruikersinterface, smart contracts en een netwerk van “relayers”.

Het DOJ heeft Storms poging om de aanklacht te weigeren op basis van zijn subjectieve interpretatie van de activiteiten en bedoelingen van Tornado Cash afgewezen, en beweert dat hij en de medeoprichters de controle over de mixer behielden

Het geschil onderstreept de juridische complexiteit rond crypto-innovaties en hun regelgevend toezicht, terwijl autoriteiten zich bewegen in veranderende technologische landschappen.

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....