Dolce & Gabbana aangeklaagd voor slecht beheer van NFT venture

4342 totale weergaven

Dolce & Gabbana (D&G) krijgt te maken met tegenwerking over een mislukte metaverse mode-onderneming, waarbij een klant het luxemerk aanklaagt voor aanzienlijke financiële verliezen als gevolg van wanbeheer van hun non-fungible token (NFT) aanbod.

Vertraagde NFT leveringen leiden tot grote verliezen

Luke Brown diende op 16 mei een rechtszaak in tegen D&G in de federale rechtbank van Manhattan, waarin hij beweert dat het bedrijf zijn NFT-beloften niet is nagekomen. Brown gaf $6.000 uit aan NFT’s die digitale, fysieke en ervaringsvoordelen moesten bieden. Door vertraagde leveringen en niet nagekomen beloftes verloren de activa 97% van hun waarde.

De NFT’s werden op de markt gebracht als onderdeel van de DGFamily collectie en zouden exclusieve beloningen en evenementen bieden, maar liepen aanzienlijke vertragingen op. Brown verloor $5.800 en spande de rechtszaak aan namens de getroffen kopers.

Juridische actie benadrukt marktrisico’s

Juridische geschillen over NFT’s zijn niet ongewoon. Hermès won onlangs een rechtszaak tegen Mason Rothschild over MetaBirkins NFT’s. De rechtbank oordeelde in het voordeel van Hermès en Rothschild werd veroordeeld tot het betalen van $133.000 schadevergoeding. Een gezamenlijk onderzoek van het US Copyright Office en het US Patent and Trademark Office concludeerde dat bestaande wetten op intellectueel eigendom digitale activa zoals NFT’s dekken en bescherming bieden aan consumenten en merken zonder nieuwe regelgeving.

D&G’s NFT geschiedenis

D&G’s betrokkenheid bij NFT’s is niet altijd controversieel geweest. Het merk vestigde een record met de Collezione Genesi, een negendelige virtuele en fysieke collectie die in 2021 voor bijna 5,7 miljoen dollar werd verkocht. Deze collectie, gemaakt met UNXD, bevatte ingewikkelde ontwerpen en zowel digitale als fysieke items.

Dolce & Gabbana heeft nog geen commentaar gegeven op de rechtszaak. Experts geloven dat de NFT markt deze problemen moet aanpakken om geloofwaardigheid en vertrouwen te behouden.

Lees meer over:
definft

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....