Het MKB-noodfonds van Dave Portnoy accepteert nu ook bitcoin

David Portnoy is deze week een fonds gestart om kleine bedrijven met liquiditeitsproblemen te steunen en accepteert nu ook donaties in bitcoin (BTC). In minder dan 24 uur is er vanuit de bitcoin-community al een flinke bak geld opgehaald.

In totaal heeft de bitcoin-community al voor meer dan $1.000.000 gedoneerd aan het fonds. Met het geld helpt Portnoy ondernemers die vanwege covid-19 hun bedrijf dreigen te verliezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Portnoy en bitcoin

Dave Portnoy zelf heeft een haat-liefdeverhouding met bitcoin. Kortgeleden kocht de succesvolle ondernemer zijn eerste beetje BTC en het duurde niet lang voordat hij het in paniek weer verkocht. Kort na zijn aankoop daalde bitcoin even flink in waarde en dat kon Portnoy niet hebben.

Hij werd en wordt daar door de bitcoin-community stevig, maar op een grappige manier, over aangepakt op Twitter. Maar Portnoy gaat daar sportief mee om. Hoewel hij geen bitcoiner is heeft de community hem inmiddels wel omarmd vanwege zijn authentieke karakter.

Nu heeft hij die relatie met de community ingezet om zijn fonds voor ondernemers in nood een beetje te spekken. En dat pakt goed uit voor de Amerikaanse ondernemer.

Meer dan 53 duizend donateurs

Inmiddels heeft het fonds van meer dan 59.000 verschillenden mensen donaties mogen ontvangen en heeft hij al meer dan 15 bedrijven beloofd om ze door de crisis te helpen.

De teller van het fonds staat al op meer dan $6.300.000 en Portnoy is nog lang niet klaar. Het plan is om in ieder geval tot het einde van het jaar door te gaan met het ophalen van geld. Wil je doneren? Dan kan dat via deze link.

Op zijn Twitter-pagina publiceert Portnoy prachtige filmpjes van ondernemers die hij opbelt met het nieuws dat ze de steun van het fonds zullen ontvangen. In de Verenigde Staten is het MKB verantwoordelijk voor grofweg 50% van de banen en in Nederland is dat niet anders.

Het is daarom ook super belangrijk dat daar op deze manier aandacht voor komt en tof dat de bitcoin-community een stukje terug kan geven aan de samenleving.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....