Doorgewinterde bitcoin hodlers verkopen hun bitcoin en duwen koers naar beneden

Doorgewinterde bitcoin hodlers verkopen hun bitcoin en duwen koers naar beneden

Glassnode staat erom bekend met sterke data te komen als het gaat om on-chain statistieken voor bitcoin. Op basis van de laatste gegevens van het bedrijf lijkt het erop dat het de doorgewinterde bitcoin hodlers zijn die momenteel hun bitcoin verkopen en de koers onder druk zetten.

Met name bitcoin die tussen de 1 en 2 jaar op hetzelfde adres geparkeerd stonden komen op dit moment in beweging en dat zien we terug in de koers. Tijd om deze nieuwe data eens nader onder de loep te nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oude bitcoin in de verkoop

Het aantal bitcoin dat tussen de 1 en 2 jaar op hetzelfde adres heeft gestaan dat in bewging is gekomen heeft een nieuwe maandelijkse high van 360.482 bereikt. Het vorige record stond op 307.060 en werd bereikt op 19 december van dit jaar.

Het lijkt er dan ook op dat de meer ervaren hodlers op dit moment richting het einde van het jaar afscheid nemen van hun bitcoin.

Waarom dat precies het geval is blijft natuurlijk gissen, maar het zou iets met de belasting te maken kunnen hebben. In de bovenstaande grafiek is in ieder geval te zien dat het uitgeven van bitcoin door deze cohort van hodlers in een kaarsrechte lijn omhooggaat.

Al geeft een Twitteraar in de reacties ook meteen aan dat het op basis van de grafiek lijkt alsof er geen significante correlatie is tussen dit gedrag van hodlers en de bitcoin koers.

Slecht nieuws op basis van historische data

Volgens de historische data van deze statistiek is het echter geen goed nieuws dat de doorgewinterde hodlers op dit moment afscheid nemen van hun bitcoin. Vaak gaat dit gepaard met negatieve prijsactie op de markt, hetgeen we nu ook zien.

De kans is aanwezig dat de toename van het uitgeven van bitcoin door deze groep van bitcoiners op 11 november ook één van de redenen is geweest voor de correctie van 28 procent van de all-time high.

Een lage score voor deze statistiek van Glassnode betekent over het algemeen dat we in een fase van accumulatie zitten. Het gedrag van dit cohort van de bitcoin hodlers wordt vaak gecombineerd met de zogenaamde exchange flows. De in- en uitstroom van bitcoin bij de grote beurzen.

Met behulp van deze twee statistieken zou je een omdraaiing van de trend kunnen spotten. Al lijkt het nu nog te kortdag om daar iets definitiefs over te zeggen. De bitcoin koers blijft immers, zeker op de korte termijn, een onvoorspelbaar beestje.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties