Drie redenen om cryptocurrencies op te nemen in je pensioen

Het is nooit te laat om te beginnen met het plannen van je pensioen. Wanneer mensen beginnen met het opbouwen van hun pensioen blijven ze meestal ver weg van risicovolle investeringen, zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Waarom is het een goed idee om dit juist wel te doen?

Diversificatie

Een van de eerste regels bij investeren is diversificatie. Een bepaalde strategie is om in verschillende fondsen te investeren, en vervolgens dat portfolio om de zoveel tijd wat bijschaven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De meest gebruikte opties zijn aandelen en obligaties. Echter, om een divers portfolio op te bouwen zou je ook kunnen investeren in ontroerend goed, edelmetalen als goud, of cryptocurrencies. Mochten cryptocurrencies in waarde en adoptie blijven groeien, zoals ze dat tot nu toe hebben gedaan, betreft het een mooie optie voor de langere termijn.

Decentraal

Een van grootste voordelen van de Bitcoin is het feit dat het decentraal is en er geen derde partij, zoals een overheid of bank, directe controle over het netwerk hebben. Banken hebben de controle over het fiat geldsysteem. Er wordt actief beleid gevoerd om dat fiat geld te laten devalueren. Zo wordt je euro middels bewust beleid met de dag wat minder waard.

Cryptocurrencies, aan de andere kant, lijken niet zoveel te reageren op de continue veranderingen in de wereld van fiat. Bitcoin en andere cryptovaluta’s kunnen gezien worden als tegendraadse investeringen, beter bekend als contraire belegging. Zeker gezien het feit dat Bitcoin in totaal maar een uiteindelijke oplage kent van 21 miljoen betreft een munt die in principe inflatie-proof is.

Potentie op de langere termijn

Cryptocurrencies kunnen op de lange termijn een goede investering blijken. Nu betreft het nog een van de meest volatiele investeringen mogelijk. Mogelijk goed voor je portfolio, maar vaker slecht voor je gemoedstoestand. De stress die bij een beweeglijke investering komt kijken kan funest zijn.

Maar, maar weinig mensen zullen elke dag traden met hun pensioen. Plannen maken voor de toekomst gaat vaak om plannen voor de langere termijn. De Bitcoin is dit jaar dan wel gezakt, maar iedereen die een jaar geleden zou zijn ingestapt heeft nog steeds een enorme winst opgebouwd. In principe gaat het dus om het tijdsframe in investering. Korte termijn: verlies, wat langere termijn: hoogstwaarschijnlijk winst.

Voor deze keuze gemaakt kan worden moet men er natuurlijk wel goed over nagedacht hebben. Doe onderzoek en beslis vanuit daar of het de juiste keuze is voor je langere termijn doelen. Wegens de volatiliteit betreft het zeker niet voor iedereen een passende investering.

Bron: Bitcoinist

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Bitcoin nieuwscrypto

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer