Duits parlementslid Joana Cotar waarschuwt tegen Bitcoin-verkoop door overheid

6046 totale weergaven

Het Duitse parlementslid Joana Cotar heeft de regering opgeroepen om te stoppen met de recente uitverkoop van Bitcoin, en waarschuwt dat dit op lange termijn negatieve gevolgen kan hebben voor de marktstabiliteit.

Oproep om Bitcoin-verkoop te stoppen

Parlement lid Joana Cotar heeft de beslissing van de Duitse regering om een aanzienlijk deel van haar Bitcoin-bezit te verkopen scherp veroordeeld.

Cotar’s kritiek komt op het moment dat de overheid voor meer dan $195 miljoen aan Bitcoin naar verschillende cryptobeurzen verplaatste, wat bijdroeg aan een aanzienlijke marktvolatiliteit.

Impact op prijs

De grootschalige liquidatie door de overheid heeft geleid tot opmerkelijke schommelingen in de Bitcoin-prijzen. Critici beweren dat deze verkopen op lange termijn negatieve gevolgen kunnen hebben voor de stabiliteit van de cryptomarkt.

Cotar wees erop dat dergelijke acties contraproductief zijn, vooral omdat in de VS wordt gesproken over Bitcoin als strategische reservemunt.

Voorstel voor strategische reserve

Cotar heeft er bij de Saksische minister-president Michael Kretschmer, minister van Financiën Christian Lindner en kanselier Olaf Scholz op aangedrongen om hun strategie te heroverwegen.

Ze benadrukte de potentiële voordelen van het aanhouden van Bitcoin als onderdeel van nationale financiële strategieën en stelde voor om de uitgifte van Bitcoin-obligaties door de overheid te onderzoeken om nieuwe investeerders aan te trekken.

Economische implicaties op lange termijn

Cotar benadrukte dat het behoud van Bitcoin de economische onafhankelijkheid van Duitsland kan versterken en de weerstand tegen externe financiële onzekerheden kan vergroten.

Ze voerde aan dat Bitcoin kan fungeren als een hedge tegen inflatie en devaluatie van valuta vanwege de schaarste en deflatoire aard ervan.

Uitnodiging voor strategische discussie

Cotar nodigde belangrijke regeringsfunctionarissen uit voor een aanstaand evenement over Bitcoin-strategieën voor nationale staten.

Dit evenement is bedoeld om inzicht te geven in hoe politieke besluitvormers Bitcoin kunnen gebruiken om hun nationale economieën te versterken.

Samenvatting

Het debat rond de Bitcoin-liquidatiestrategie van de overheid benadrukt de bredere implicaties voor nationaal economisch beleid en het beheer van digitale activa. Het voorstel van Cotar om Bitcoin te gebruiken als strategische reserve zou een stabielere en meer toekomstgerichte aanpak kunnen bieden.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd