Duitse bank opent Bitcoin fonds voor instituties vanwege inflatie

De euro wordt elke dag minder waard in het huidige monetaire stelsel en dat zien steeds meer banken ook. De Duitse bank Hauck & Aufhäuser opent in januari 2021 een Bitcoin fonds voor professionele en semiprofessionele beleggers. Het nieuws past in de trend van financiële instellingen die de cryptomunt omarmen in plaats van afwijzen.

Nieuw Bitcoin fonds in Duitsland

Het nieuwe fonds heet HAIC Digital Asset Fund I en is geregistreerd bij de Duitse beurswaakhond BaFin. Vanaf 200.000 euro kunnen beleggers participeren. Het is niet bitcoin-only, wat betekent dat ze ook kijken naar andere cryptocurrency’s om het fonds te vullen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bancaire dienstverlener Kapilendo uit Berlijn zal fungeren als custodian voor de bewaring van de private keys, die toegang verlenen tot bitcoin om transacties te ondertekenen en deze te versturen.

Hauck & Aufhäuser uit 1796 is een private bank uit Frankfurt en heeft daarnaast kantoren in onder meer Luxemburg, Londen en Shanghai. Ze bedienen voornamelijk vermogende individuen, family offices en fondsen.

Dr. Holger Sepp is lid van de Raad van Bestuur bij Hauck & Aufhäuser:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Digitale assets en cryptocurrency’s zijn interessanter voor institutionele beleggers. Via dit fonds krijgen klanten op een laagdrempelige en veilige wijze toegang tot deze assetklasse.'[/penci_blockquote]

Trend

Het nieuws past in de trend van professioneel geld die de markt dominanter drijft dan voorheen het geval was. De hype van 2017 was gedreven door retail beleggers (voornamelijk uit Azië), terwijl de huidige run van Bitcoin is toe te schrijven aan partijen die meer bulk inkopen op de wereldmarkt.

Dagelijks worden er 900 nieuwe Bitcoin gedolven. Volgens de laatste prognoses van het Clark Moody Dashboard ziet het toekomstige uitgifteschema er als volgt uit.

Dit zijn prognoses, dus dagen en maanden kunnen nog variëren afhankelijk van de uitgiftesnelheid.

Grotere partijen lijken de eindigheid van de voorraad aantrekkelijk te vinden. Bitcoin biedt hen een hedge in een wereld waar valuta eindeloos bijdrukt wordt, wat leidt tot ontwaarding van geld én persoonlijk vermogen na belastingheffing.

De prijs in euro:

Lees meer over:
adoptiebankDuitsland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...