Duitse beurs neemt meerderheidsbelang in Crypto Finance

Duitse beurs neemt meerderheidsbelang in Crypto Finance

De Deutsche Börse Group heeft een meerderheidsbelang genomen in het Zwitserse bitcoin bedrijf Crypto Finance AG. Ze krijgen tweederde van de aandelen in handen, zo is in het persbericht te lezen.

Het gaat om een investering van 'minstens 100 miljoen Zwitserse frank'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Duits beursbedrijf betreedt bitcoin markt

Crypto Finance AG uit Zug is een broker en custodian van cryptovaluta voor voornamelijk professionele investeerders. Ze hebben een volledige handelslicentie bij de Financial Market Supervisory Authority (FINMA), de beurswaakhond in de bergstaat.

Deutsche Börse creëert met de deal een nieuwe toegang voor investeerders in digitale assets. Dat is een parapluterm voor cryptomunten, maar ook stablecoins en getokeniseerde aandelen.

Thomas Book, bestuurder bij de Deutsche Börse, licht toe:

'Digitale assets gaan de financiele industrie vernieuwen. We zien een toenemende vraag onder financiele instellingen naar deze nieuwe assetklasse en zoeken naar betrouwbare partners.'

Een van de 'gaten' in de markt is bijvoorbeeld custody, het veilig opslaan en verzekeren van de sleutels die toegang geven tot de cryptovaluta. Dat is een gespecialiseerde activiteit, die bedrijven liever uitbesteden aan een derde partij zoals een beurs.

Deutsche Börse is al actief met het clearen van transacties van exchange traded notes (ETN), een waardepapier met bitcon als onderliggende asset.

Crypto Finance oprichter en CEO Jan Brzezek zal overigens de organisatie blijven leiden onder de vleugels van het beursbedrijf. Formeel gezien wordt de deal nog dit jaar afgerond, met goedkeuring van de toezichthouders in zowel Duitsland als Zwitserland.

Deutsche Börse

De beursonderneming uit Frankfurt is eigenaar van de belangrijkste Duitse aandelenbeurs de Frankfurter Wertpapierbörse. Ook heeft het via een samenwerking met de Zwitserse SIX exchange de derivatenbeurs Eurex opgericht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin markt Duitsland

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties