Mr. Goxx, de Duitse cryptohamster, is overleden

Update: Mr. Goxx is overleden. De hamster handelde sinds deze zomer in cryptocurrency's op zijn eigen Twitch-kanaal en werd in rap tempo populair. Het knaagdier maakte winst met de handel in verschillende cryptocurrency's door zijn bewegingen in een speciaal kantoor.

De eigenaar en zakenpartner van Mr. Goxx deelde het nieuws via social media: "Met diepe droefheid moeten we het verlies van onze geliefde harige vriend aankondigen. Hij was lange tijd ons huisdier, en plots werd hij uit het niets beroemd. Mr. Goxx heeft mensen over de hele wereld vreugde gebracht en ons eraan herinnerd het leven niet al te serieus te nemen. Hij wierp licht op donkere momenten van de pandemie, inflatie en vele soorten problemen."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Originele bericht (27 september): Een Duitse hamster handelt sinds juni in cryptocurrency's. Mr. Goxx presteert beter dan de S&P 500. Het dier heeft een eigen livestream, verschillende social media kanalen en zelfs een eigen kantoor.

Volgens de eigenaar is het portfolio van de hamster sinds de start al met 24% in waarde gestegen. Protos meldt dat de hamster tot nu toe 63 euro winst heeft gemaakt op een starbedrag van 330 euro. Dat was ooit hoger, maar ook hamsters ontkomen niet aan de grote prijsschommelingen in de wereld van bitcoin.

Mr. Goxx heeft een eigen kantoor dat speciaal is ingericht om hem beslissingen te laten maken op de markt. Met allerlei sensoren en andere technische snufjes maakt Mr. Goxx zonder dat hij het weet beslissingen.

Mr. Goxx, de Duitse cryptohamster, is overleden
Zo ziet het kantoor van Mr. Goxx eruit. Afbeelding via Twitter @Mrgoxx

Mr. Goxx

De hamster heeft naast zijn kantoor ook nog een ander verblijf. Hij heeft geen vaste werktijden en bepaalt zelf wanneer hij naar kantoor komt.

Als hij de moed heeft gevonden voor weer een zware werkdag begint dat vaak met het rennen op het loopwiel. Daarmee kiest Mr. Goxx met welke cryptocurrency hij gaat handelen. Dat kan bitcoin zijn, maar daarnaast heeft hij nog keuze uit zo'n 30 tokens.

Daarna loopt hij door de beslissingstunnel. Afhankelijk van zijn keuzes gaat er dan koop- of verkooporder uit. De opvallende handelaar is duidelijk geen bitcoin maximalist, want hij heeft volgens zijn Twitter feed voornamelijk Tron, XRP, cardano en ether in zijn portfolio.

Via Twitter (@mrgoxx) kun je op de hoogte blijven van de prestaties van de handelaar. Daar worden de beslissingen van het dier gedeeld met de wereld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...