Duitse minister: ‘Libra cryptomunt van Facebook gevaar voor euro’

De Libra cryptomunt van Facebook mag niet met de euro gaan concurreren, aldus de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz. Hij sluit aan bij bij een lange rij aan bestuurders en politici die het project van de techreus uit Mountain View zeer kritisch onder de loep nemen.

Euro en Libra cryptomunt

Scholz heeft zijn bedenkingen over de bescherming van klantendata en de bedreiging voor de eurozone.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De euro is en blijft het enige betaalmiddel in de eurozone'[/penci_blockquote]

Scholz sluit zich aan de woorden van de Franse minister Bruno Le Maire van Financiën.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het is uitgesloten dat Libra een soevereine munt wordt. Het zal en moet niet gebeuren’. [/penci_blockquote]

Het Libra project van Facebook leidt tot een potentieel ontwrichting van het huidige monetaire stelsel. Zo vindt Scholz dat uitgifte van geld een gelegenheid van de staat is. Het is niet de taak van een bedrijf zoals Facebook om zich hierin te bewegen.

Regulatie en cryptomunten

Diverse overheden (VS, Europa en het Verenigd Koninkrijk) waarschuwen voor witwassen en financiering van terrorisme in relatie met bitcoin en cryptomunten. Binnenkort is er een top van de G7 waarbij die onderwerp uitgebreid aan bod komt.

Staten volgen in grote lijnen de adviezen van de internationale organisatie FATF. Die schrijft onder meer dat crypto exchanges en – fondsen klantgegevens moeten delen met (lagere) overheden.

Blockchain lead David Marcus van Facebook is vandaag gehoord door de Amerikaanse Senaat over de bedoelingen van de techreus met de Libra cryptomunt en de Calibra wallet.

Op moment van schrijven staat de koers van bitcoin (BTC) op $9.636.

Bron: Reuters

Lees meer over:
cryptomuntFacebooklibra

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...