Duizenden miljarden aan de zijlijn om de cryptomarkt te betreden

De grootste namen op Wall Street lijken zich op te maken om in bitcoin en andere crypto’s te kunnen gaan handelen.

Intercontinental Exchange

Eerder vandaag berichtten we al dat Intercontinental Exchange (ICE), het moederbedrijf van de New York Stock Exchange (NYSE), werkt aan een online trading platform dat er voor moet zorgen dat grote investeerders als pensioenfondsen bitcoin kunnen kopen, aanhouden en verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het nieuws, wat niet eerder bekend was, komt nadat Goldman Sachs eerder publiekelijk aangaf een bitcoin trading unit te starten.

Wellicht wordt door velen onderschat wat deze gebeurtenissen kunnen betekenen voor de cryptowereld. De cryptosphere stond vooral bekend om haar hoge risico’s en het feit dat het behoorlijk speculatief is. Daarnaast werd er toch vooral de focus gelegd dat het gebruikt kan worden als middel om geld wit te wassen.

Nu men meer door heeft wat de mogelijkheden zijn en verschillende rechtszaken zijn gevoerd tegen zij die op frauduleuze wijze crypto’s gebruikten, het betreft grotendeels een open grootboek dus frauduleuze praktijken lijken vaker makkelijk traceerbaar, ziet men meer en meer de voordelen van deze spectaculaire techniek.

Volwassenwording

Met partijen als Goldman Sachs maar vooral ook de New York Stock Exchange die de cryptomarkt beschikbaar maken voor het grote geld mag gerust gesproken worden over een nieuwe fase in volwassenwording van de markt.

Brian Kelly van CNBC’s Fast Money laat weten waarom hij dit gigantisch nieuws vindt.

Pensioengelden

De cryptomarkt heeft in zijn geheel op het moment een marktkapitalisatie tussen de 400 en 450 miljard dollar. Enkel gekeken naar de internationale pensioengelden stelt dat bijzonder weinig voor. Wereldwijd is er voor meer dan 45 duizend miljard dollar (45 biljoen dollar) aan pensioengeld beschikbaar. Geld dat op zoek is naar rendement.

Het openstellen van de cryptomarkt voor partijen als deze mag bijzonder positief genoemd worden. Tot nu toe was het voor dat grote geld bijzonder lastig om gereguleerd en gecalculeerd in te zetten op de cryptomarkt. NYSE lijkt het mogelijk te gaan maken om op een correcte wijze deze partijen blootstelling te geven aan de potentiele winsten die crypto’s hebben weten te bewerkstelligen.

Bronnen: New York Times, Bloomberg, Willis Tower Watson

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief