Dutch Blockchain Week event uitgelicht: DeFi and tokenomics (5 juni)

Van 2 t/m 7 juni wordt op initiatief van Blockchain Netherlands voor het eerst de Dutch Blockchain Week georganiseerd. Samen met een groot aantal Nederlandse blockchain-organisaties wordt deze week benut om heel veel activiteiten samen te brengen.

Een van de organiserende partijen is Blockchain Talks dat maar liefst drie evenementen organiseert. Op 5 juni om 19:00 uur organiseren zij DeFi (Decentralized Finance) and tokenomics. Deze avond staat geheel in het teken van de financiële toepassingen van cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Serieuze financiële toepassingen

De blockchainwereld heeft zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld van de anarchistische bitcoin naar serieuze financiële toepassingen met politieke, economische en humanitaire impact. Deze avond bestaat uit twee parallelle delen (tracks) die door elkaar lopen.

Er zijn twee verschillende ruimtes waar de evenementen gehouden worden en je hebt de vrijheid te kiezen waar je naar toe wil gaan. Zowel voor als na de pauze zijn er vier events waaruit je kunt kiezen. Aangezien deze gelijktijdig beginnen en eindigen heb je telkens de mogelijkheid te wisselen.

Zo stel je je eigen avond samen op basis van jouw interesse.

Shark Tank

De Shark Tank lijkt op het Britse Dragon’ Den en is een platform voor ondernemers om hun onderneming aan te prijzen. Deze avond komen drie sprekers aan het woord:

Hun plannen worden beoordeeld door een kundige jury met mensen die hun sporen in de blockchainindustrie inmiddels hebben verdiend: Justin Bons, Bart Smets, Martijn Bolt, Lasse Birk Olesen en Wilhelm Roth.

Sprekers

Daarnaast komen er drie interessante sprekers langs die hun licht laten schijnen over DeFi:

Paneldiscussies

Het derde deel van de avond wordt ingenomen door twee paneldiscussies:

En niet onbelangrijk: er is natuurlijk de mogelijkheid voor een drankje en te netwerken. Deze avond is eigenlijk een stoomcursus Blockchain en DeFi. Maar liefst veertien sprekers uit zeven verschillende landen maken hun opwachting.

Wie de echte waarde achter crypto wil snappen zou zich direct moeten aanmelden. De locatie is bij Meet Berlage, Oudebrugsteeg 9 in Amsterdam. Bekijk het complete programma en meld je aan via deze link.

Bekijk hier het complete programma van Blockchain Talks en hier van de Dutch Blockchain Week.

Blockchain Talks organiseert sinds oktober 2017 maandelijks educatieve evenementen over bitcoin en blockchain. Het doel is mensen echt iets te leren over deze onderwerpen en een podium te bieden aan sprekers die hun naam nog niet hebben gevestigd, maar wel een positieve bijdrage hebben geleverd aan de crypto- en blockchainindustrie. Inmiddels hebben meer dan 25 evenementen plaatsgevonden met ruim 100 internationale sprekers en ruim 1200 unieke bezoekers. Klik hier voor de reviews.

Lees meer over: