dYdX Versterkt Handelsvoorwaarden na Grote Liquidaties

De gedecentraliseerde cryptobeurs dYdX heeft recentelijk de margevereisten voor diverse markten verhoogd. Deze stap volgt op een vermoedelijke gerichte aanval op de YFI-token, die leidde tot aanzienlijke liquidaties. Als gevolg hiervan moest de beurs op 17 november maar liefst $9 miljoen uit hun verzekeringsfonds aanspreken om de verliezen van gebruikers te compenseren.

Het komt er op neer dat er een wijziging in de regels komt die bepaalt hoeveel kapitaal een handelaar moet aanhouden om een bepaalde positie in te nemen of te behouden op een financiële markt. In dit geval op een cryptobeurs zoals dYdX. In de context van handel, vooral bij het gebruik van hefboomwerking (leverage), is de ‘marge’ het bedrag aan eigen kapitaal dat een handelaar moet inzetten om een grotere positie te openen.

Margevereisten zijn dus de regels die bepalen hoe groot dit bedrag moet zijn. Wanneer een beurs de margevereisten verhoogt, betekent dit dat handelaren een groter deel van hun eigen kapitaal moeten gebruiken om een positie te openen of te behouden. De aanpassing in de margevereisten betreft voornamelijk de minder liquide markten, waaronder tokens zoals EOS, 0x Protocol (ZRX), Aave, Algorand, Internet Computer, Monero, Tezos, Zcash, SushiSwap, THORChain, Synthetix, Enjin, 1inch Network, Celo, Yearn.finance en Uma.

Deze maatregelen werden genomen na een incident waarbij een handelaar met een winstgevende strategie gericht op lange posities in YFI, posities ter waarde van bijna $38 miljoen liquideerde. Antonio Juliano, oprichter van dYdX, omschreef dit als een “gerichte aanval” op de beurs. Hij wees erop dat de open interesse in YFI op dYdX binnen enkele dagen steeg van $0,8 miljoen naar $67 miljoen, veroorzaakt door één enkele handelaar. Dezelfde handelaar had eerder een soortgelijke poging ondernomen op de SUSHI-markt.

Juliano gaf toe dat de verhoogde initiële margeverhoudingen voor YFI niet afdoende waren om de prijsdaling tegen te gaan. De betrokken handelaar kon aanzienlijke bedragen in USDC opnemen van dYdX vlak voor de crash.

Bovendien heeft dYdX aangekondigd dat ze “zeer winstgevende handelsstrategieën” nu verbieden, een verwijzing naar de taal gebruikt door Avraham Eisenberg, de persoon achter de Mango Markets-exploitatie van $116 miljoen in 2022.

De waarde van de YFI-token kelderde op 17 november met 43% binnen enkele uren, na een eerdere stijging van meer dan 170% in november. Deze daling deed meer dan $300 miljoen aan marktkapitalisatie teniet. Desondanks is de token over de laatste 30 dagen nog steeds met meer dan 90% gestegen, met een handelswaarde van $9.190 op het moment van rapportage.

Het team van Yearn.finance heeft nog geen officiële details over het voorval bekendgemaakt. Een ingewijde bron vertelde aan Cointelegraph dat de ontwikkelaars van het team niet de meerderheid van de tokenvoorraad in handen hebben, waarmee zorgen over een mogelijke fraude worden weerlegd. Deze informatie wordt ondersteund door gegevens van Etherscan, die aantonen dat grote gecentraliseerde beurzen de voornaamste houders van YFI zijn.

Lees meer over:
defi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Weekly Market Outlook: Bullish Vooruitzichten BTC, ETH en XRP – De 5 Beste Crypto Investeringen Voor Deze Week

Welkom bij onze wekelijkse marktanalyse, waar we de meest recente ontwikkelingen in de wereld van...

Nieuws
Michael Saylor Maakt Bijna $2 Miljard Winst Op Zijn Bitcoin Investeringen

Michael Saylor, de voorzitter van MicroStrategy en tevens bitcoininvesteerder, heeft bijna 2 miljard winst gemaakt...

Crypto
BNB Koers Verwachting – Koers Binance Coin in 2023, 2024, 2025, 2030

BNB is een token die is ontworpen door Binance oprichter en voormalig CEO Changpeng Zhao...

Crypto
Top 7 Crypto en Bitcoin ETFs om in te investeren (2023)

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF's staat voor de deur, een enorm spannende stap voor...

volgende Bitcoin halving 2024 Crypto
Bitcoin Halving 2024 – Alles Wat je Moet Weten

De volgende Bitcoin halving van 2024 wordt verwacht in april, hiermee zullen block rewards voor...

Lees meer