DZ BANK Versterkt Positie in Digitale Markt en Wil Nieuwe Custody Dienst voor Crypto-activa

DZ BANK, een van de grootste financiële instellingen van Duitsland, heeft een significante stap gezet in de digitale financiële ruimte door de lancering van een geavanceerd platform voor de bewaring van crypto-activa.

Dit initiatief onderstreept de inzet van de bank om voorop te lopen in de adoptie van nieuwe technologieën en om te voldoen aan de groeiende vraag van institutionele klanten naar digitale asset management oplossingen. Dat deelt de bank in een persbericht.

Met een indrukwekkend beheerd vermogen en een robuuste infrastructuur, is DZ BANK goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in de bewaring van digitale activa. Deze nieuwe dienstverlening is een direct antwoord op de veranderende regelgeving en de toenemende integratie van blockchain-technologieën in de financiële sector. Met de lancering van het custody platform voor digitale activa, biedt DZ BANK nu een veilige en gereguleerde omgeving voor de opslag van crypto-effecten, waaronder een reeds ondertekende crypto-obligatie van Siemens.

De beweging naar digitale asset custody komt op een moment dat DZ BANK haar dienstverlening uitbreidt en zich voorbereidt op toekomstige ontwikkelingen, waaronder de mogelijkheid voor institutionele klanten om te investeren in cryptocurrencies zoals Bitcoin. De bank heeft haar team versterkt met specialisten in IT, operations en compliance, om ervoor te zorgen dat de nieuwe dienst voldoet aan de hoogste standaarden van veiligheid en regelgeving. Dat is althans de belofte.

DZ BANK’s aanpak ligt in lijn met een andere tak van sport: de bank neemt wil deenemen aan de exploratiefase van de Europese Centrale Bank voor het afwikkelen van transacties in centralebankgeld.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuwsDuitsland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...