Bitcoin hardware fabrikant Ebang wijst naar coronavirus voor omzetdaling van 50%

Het bitcoin mining bedrijf Ebang wijst naar het coronavirus voor het feit dat hun omzet door de helft is gegaan in de eerste zes maanden van 2020. Dat meldt Coindesk.

Ebang

Ebang is een van de grote leveranciers in de wereld van bitcoin mining. Het bedrijf is inmiddels ook genoteerd aan de Amerikaanse beurs de Nasdaq.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De omzet van Ebang was $11 miljoen in de eerste helft van dit jaar. In de eerste helft van 2019 was die omzet nog $22,35 miljoen. Een daling van 50,6% dus.

Coronavirus

De directeur van Ebang, Dong Hu, wijst naar de pandemie en de maatregelen daar omheen als hoofdschuldige. Veel bedrijven, ook in de hardware industrie, produceerde de afgelopen maanden minder producten.

Ebang is afhankelijk van computerchip leveranciers en de deuk in de bevoorradingsketen zorgde voor een chronisch tekort aan grondstoffen.

De eerste helft van dit jaar wist het bedrijf echter wel flink te besparen op operationele kosten. In dezelfde periode in 2019 gaven ze $10 miljoen meer uit.

Verlies gedaald

Het halfjaarlijkse verlies is zelfs iets gedaald. Het bedrijf draaide in 2020 zo’n $7,3 miljoen verliest. In dit rekensommetje komen de bespaarde miljoenen goed van pas, want in 2019 leed het bedrijf een verlies van bijna $17,6 miljoen.

Hu geeft aan dat het bedrijf creatief om moet gaan met de huidige omstandigheden. Mede daarom gaan ze opzoek naar andere inkomstenstromen. Ebang wil een eigen beurs starten in Singapore.

Hashrate

De hashrate van bitcoin is een goede indicator voor de interesse in het minen van bitcoin. Het Bitcoin netwerk is veiliger dan ooit: de rekenkracht breekt record na record.

Ondanks de problemen bij fabrikanten stijgt de computerkracht die zich mengt in de strijd om nieuwe bitcoin nog altijd. Ebang is echter niet de enige speler in deze markt, er is hevige concurrentie.

Aan de vraag zal het echter niet liggen, de interesse groeit gestaag. In onderstaande grafiek is dat duidelijk te zien.

Hashrate van bitcoin. Data via blockchain.com

Bitcoin hardware fabrikant Ebang wijst naar coronavirus voor omzetdaling van 50%
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...