Eerste Duitse beursgenoteerde bedrijf koopt Bitcoin (BTC) als kasreserve

Niet alleen in Amerika zetten beursgenoteerde bedrijven bitcoin op de balans. Inmiddels doet precies dezelfde trend zich ook dichter bij huis zich voor. Het Duitse cannabisbedrijf SynBiotic SE heeft ook gekozen om de cryptomunt als kasreserve aan te houden.

Bitcoin op de balans

Met deze stap verandert ook het narratief: waar MicroStrategy, Tesla en Square voor bitcoin kozen als hedge tegen de Amerikaanse dollar, noemt SynBiotic expliciet dat ze de euro niet meer vertrouwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Duitse bedrijf is genoteerd aan de Deutsche Börse Xetra. Ze zijn (naar eigen zeggen) het eerste beursgenoteerde bedrijf in Duitsland die zich indekt tegen de devaluatie van de euro.

Andere berichtgeving zegt dat ze de tweede partij zijn. Het bedrijf Bitcoin Group SE is sinds januari dit jaar ook blootgesteld aan bitcoin, met een investering van meer dan $100 miljoen.

Hoe dan ook, SynBiotic heeft een deel van hun beschikbare liquide middelen omgezet naar de cryptomunt. In het persbericht maken ze niet bekend om welk bedrag het gaat.

Wel is bekend dat ze in december vorig jaar nog 6,3 miljoen euro ophaalden in een investeringsronde. De marktkapitalisatie van het bedrijf hikt momenteel tegen de $70 miljoen aan.

CEO Lars Müller vertelt over de beslissing:

“Onze beslissing was een afweging tussen prijsschommelingen van de cryptomunt en het risico van devaluatie van de euro en de dollar. Wij zijn nu meer gericht op die tweede situatie. Bitcoin is de antithese van traditionele valuta: het is beperkt tot 21 miljoen eenheden. Deze limiet is vast en onschendbaar.”

Goede ervaring met Bitcoin

In het persbericht leggen ze voor de leek het nog eens heel simpel uit: “Het gedecentraliseerde en fraudebestendige karakter van de cryptocurrency garandeert deze 21 miljoen. Om deze reden hebben we op de lange termijn meer vertrouwen in bitcoin dan in euro’s of dollars, waar een centrale partij, onder invloed van politici, de geldhoeveelheid zonder limieten kan uitbreiden.”

Verder hebben ze in de cannabissector positieve ervaring met bitcoin als betaalmiddel. Verschillende dochterondernemingen van SynBiotic accepteren naar verluidt al betalingen in bitcoin. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het permissieloze en anonieme karakter van het betaalnetwerk.

SynBiotic richt zich op de synthetische productie van cannabinoïden voor de wereld van wellnessproducten, geneesmiddelen, voedingssupplementen en cosmetica.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Duitsland