Einde van prijscyclus van vier jaar voor bitcoin, zegt Willy Woo

De tijd dat de koers van bitcoin zich bewoog in een cyclus van vier jaar is voorbij, zegt on-chainanalist Willy Woo. We bevinden ons nu in “de laatste cyclus”, zegt hij.

Nog eentje

Vorig jaar oktober deelde Willy Woo zijn theorie over de laatste klassieke bitcoincyclus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

““De Laatste Cyclus.” Wat wordt de top van deze bull-cyclus? Naar mijn mening is er geen top. VROEGER: *voorspelbaar verloop* van vraag/aanbod bepaald door een simpele halving van 4 jaar. NU: *onvoorspelbaar verloop* van vraag/aanbod vanuit een complex ecosysteem totdat we verzadiging bereiken,” tweette hij in oktober.

De koers van bitcoin wordt in deze theorie meer een uiting (of over- of onderschatting) van adoptie. Nog steeds is er dan geen lineair verloop, maar grofweg beweegt de prijs van een bitcoin mee met de vraag die groeit, totdat de extra vraag naar bitcoin afvlakt en de koers op een hoger tijdframe meer zijwaarts beweegt dan omhoog trendt.

Korter en vaker

Het is op zich logisch dat de invloed van de halvering van de block reward steeds minder invloed heeft op vraag en aanbod. De toegevoegde hoeveelheid bitcoin wordt steeds kleiner en de al geminede hoeveelheid steeds groter. Willy Woo ziet dat zijn voorspelling van oktober vorig jaar bijna zes maanden later uit begint te komen.

“We zien nu waarschijnlijk de eerste tekenen van “De Laatste Cyclus”-these die zich voltrekt. Er zijn al 3 relatief korte bull- en bearmarkten geweest sinds de bodem van 2019.”

Woo ziet in plaats van lange cycli, gebaseerd op de halveringen van de block rewards een nieuw cyclisch ritme ontstaan van kortere en vaker voorkomende impulsen met dus ook kortere bull- en bearmarkten.

Lees meer over:
adoptievoorspelling