Eindhovens technologiebedrijf ByeleX: “Een ICO 2.0 is voor Nederlands MKB-bedrijf veel goedkoper en sneller dan een normale IPO”

Technologiebedrijf ByeleX heeft de eerste ICO (Initial Coin Offering) gelanceerd, die investeerders dezelfde rechten en dezelfde wettelijke bescherming biedt als bij een gewone beursgang. Deze ‘ICO 2.0’ biedt investeerders in tegenstelling tot de ‘normale’ ICO meer invloed op het bedrijf. Volgens het bedrijf voldoet de propositie aan alle wettelijke en financieel-technische eisen.

ICO 2.0 goedkoper dat normale IPO

De token gaat Byeshares heten en zijn zogenaamde ERC20-tokens op het ethereumnetwerk. Investeerders krijgen net zoals normale aandeelhouders vergader-, stem- en dividendrecht en krijgen zeggenschap in het bedrijf. Ze zijn ook verhandelbaar als de ‘normale’ cryptomunten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waarom kiest een gevestigd bedrijf deze manier om vers kapitaal op te halen? Een ICO 2.0 is goedkoper en sneller dan een normale aandelentransactie van een BV, waarmee beleggen in een aandeel toegankelijker is geworden voor meer mensen wereldwijd. ByeleX wil met deze technologie dan ook de weg bereiden voor andere MKB-bedrijven om op een alternatieve manier aan financiering te komen en beleggers te binden aan hun onderneming.

Financiering via ICO 2.0

Met het geld dat ByeleX via de ICO 2.0 ophaalt, wil zij groei van de organisatie financieren, de samenwerking met bedrijven op het gebied van Research & Development versterken en nieuwe proposities ontwikkelen.
Herman Vissia, CEO ByeleX: ‘We zijn er trots op dat we als eerste in Europa deze innovatie in beleggingsverkeer mogelijk maken. Door deze manier van beleggen kunnen niet alleen zakelijke investeerders, maar ook particulieren op een laagdrempelige en veilige manier aandeelhouder worden. Daarnaast biedt deze vernieuwende financieringsmethode voor MKB-ondernemers meer mogelijkheden om samenwerkingen aan te gaan en zich te onderscheiden.’
Benjamin Niemeijer, advocaat bij La Gro Advocaten: ‘De introductie van de ICO 2.0 is een baanbrekende ontwikkeling. Door fysieke waarde verhandelbaar te maken op de blockchain zal er wereldwijd een compleet andere financiële markt ontstaan, met veel meer mogelijkheden voor bedrijven en beleggers. En dit alles binnen een wettelijk kader.’

Over ByeleX – The Next Innovation Company

ByeleX (1994) is een technologiebedrijf op het gebied van business software met het hoofdkantoor in Oud-Gastel en locaties op de High Tech Campus Eindhoven en Science Park Minsk (Wit-Rusland). In het afgelopen decennium is ByeleX -met meer dan 300 klanten- een bewezen ontwikkelaar van innovatieve softwareoplossingen voor onder meer banken, (internationale) bedrijven, universiteiten en gezondheidsorganisaties. Topexperts en wetenschappers uit Minsk werken aan state of the art ontwikkelingen op basis van continue wetenschappelijke oriëntatie, nieuwe softwaretechnologieën en bewezen cases. Als R&D-partner bedenkt en bouwt ByeleX oplossingen op het gebied van onder meer location awareness, cloud technology, artificial intelligence en cryptography.

Bron: persbericht ByeleX

Lees meer over:
EthereumICO

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...