Elf Bitcoin ETF’s krijgen versnelde goedkeuring voor opties van de SEC

745 totale weergaven
|

De Amerikaanse SEC heeft versnelde goedkeuring verleend aan elf Bitcoin ETF’s voor het noteren en verhandelen van opties op de NYSE, wat een belangrijke vooruitgang tekent voor Bitcoin op de traditionele financiële markt in de Verenigde Staten. 

Versnelde goedkeuring voor elf BTC ETF opties

Afgelopen vrijdag heeft de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) versnelde goedkeuring verleend aan 11 Bitcoin ETF’s voor het noteren en verhandelen van opties aan de NYSE (New York Stock Exchange).

Voor de beschikbaarheid van blootstelling aan de Bitcoin koers in de Verenigde Staten is dit een belangrijke vooruitgang. Veel handelaren op de traditionele financiële markt kiezen er hierdoor eerder voor om de overstap naar de cryptomarkt te maken, aangezien het niet nodig is om zelf Bitcoin vast te houden.

Goedkeuring voor Nasdaq

Volgens Eric Balchunas, ETF specialist van Bloomberg, heeft de SEC onlangs ook Bitcoin ETF opties goedgekeurd voor Nasdaq, wat het nieuws niet per se een grote verrassing maakt. Wel is het een positief nieuwtje voor de cryptomarkt in het algemeen, aangezien de adoptie en acceptatie van crypto hierdoor versneld wordt.

De daadwerkelijke notering van de opties op zowel NYSE als Nasdaq zal nog even duren, aangezien de nieuwe opties nog de goedkeuring van de CFTC (Commodities Futures Trading Commission) wachten, volgens Balchunas.

Belangrijke stap voor institutionele beleggers

De goedkeuring van Bitcoin ETF opties is een belangrijke vooruitgang voor institutionele beleggers, aangezien Bitcoin opties een flexibel en efficiënt instrument bieden voor het afdekken en vergroten van blootstelling aan Bitcoin.

De opties bieden beleggers een manier om te speculeren of risico’s af te dekken die verband houden met prijsbewegingen van Bitcoin op een gereguleerde markt. Hierbij is minder kapitaal nodig in verhouding met het verhandelen van de daadwerkelijke activa zelf.

Een aantal weken geleden lieten we weten hoe de SEC opties voor IBIT goedkeurde, wat de goedkeuring van elf andere opties voortzetting van de bredere trend maakt van het vergroten van institutionele toegang tot Bitcoin via gereguleerde financiële instrumenten.

Hoe reageert de Bitcoin koers?

Afgelopen vrijdag heeft Bitcoin nadat het nieuws bekend werd een hoogtepunt van $69.000 bereikt, wat het belangrijke weerstandsniveau van $68.000 overtrof. In de afgelopen jaren is het vierde kwartaal het meest bullish kwartaal geweest, wat de vooruitzichten voor dit kwartaal erg positief maken.

Dit optimisme wordt versterkt door een verschuiving in de marktdynamiek na de renteverlaging van de Fed met 50 basispunten (0,5%). Dit heeft de marktactiviteit op de cryptomarkt aanzienlijk versterkt, waarbij de totale open interest van Bitcoin met 6% steeg tot bijna $27 miljard.

Lees meer over:
Bitcoin ETF opties

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...