Elon Musk en Tesla winnen rechtszaak over Dogecoin-manipulatie

896 totale weergaven
elon musk tesla

Elon Musk en Tesla winnen rechtszaak over Dogecoin-manipulatie. Dat heeft een Amerikaanse districtsrechter besloten, met het argument dat “geen redelijke investeerder” vertrouwt op de tweets van Musk over Dogecoin.

Elon Musk en Tesla winnen rechtszaak

Elon Musk en automaker Tesla hebben de rechtszaak gewonnen waarin ze zijn beschuldigd van prijsmanipulatie van Dogecoin. Dat heeft volgens de gedupeerden maar liefst $258 miljard aan schade veroorzaakt. De rechtszaak is op 29 augustus verworpen door rechter Alvin Hellerstein van de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York.

Volgens Hellerstein zijn er verschillende “wezenlijke onjuistheden” in Musk’s tweets over Dogecoin gemaakt. Onder meer de uitspraak van Musk dat hij de officiële CEO van Dogecoin wil zijn. En bovendien dat hij mogelijk een “letterlijke” Dogecoin in een SpaceX-voertuig plaatst en naar de maan stuurt. De rechter daarover: “Deze uitspraken zijn grootspraak, geen feitelijke beweringen, en vatbaar voor weerlegging. Geen redelijke investeerder kan daarop vertrouwen.” Hellerstein benadrukt dat “geen redelijke investeerder” kan vertrouwen op de tweets van Elon Musk voor verstandig beleggingsadvies.

In juni 2022 klaagde een groep ontevreden Dogecoin-investeerders Musk en Tesla aan voor een bedrag van maar liefst $258 miljard aan schadevergoeding.

De investeerders beschuldigden Musk ervan de prijs van Dogecoin “met meer dan 36.000% te hebben opgedreven over twee jaar en het daarna te hebben laten instorten.” Volgens hen heeft Musk “zijn positie als de rijkste man ter wereld gebruikt om de Dogecoin-piramidespel te exploiteren en manipuleren.”

Musk verzocht om de afwijzing van de rechtszaak op 31 maart. Zijn advocaten beschreven de claims en de eis van $258 miljard aan schadevergoeding als een “fantasierijk verzinsel” in een federale rechtbank in New York.

Dogecoin prijs

De prijs van Dogecoin bleef stabiel na het nieuws van de afwijzing op 29 augustus en steeg slechts met 0,1% in de afgelopen 24 uur. Dogecoin is de afgelopen maand met 20% gedaald, volgens gegevens van CoinGecko.

Lees meer over:
DogecoinElon MuskTesla

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...